20.09.2024 Björn Svenssons nye satsing: Tro mot konseptet Björn Svensson og hans team er tilbake i nye lokaler, uten å ha forandret særlig mye på konseptet. Heldigvis.
04.06.2024 Kampsportutøver brukte 18 måneder på å få Michelin-stjerne Blått belte i jiu-jitsu og bachelor i kokkefag: Carlos De Medeiros er ikke helt som andre kokker.
31.05.2024 Stjernedrysset i oljebyen Mandag drysset Michelin-guiden stjerner over Stavanger. Nå forteller frontfigurene, Torill og Sven Erik Renaa, om prestasjonspresset, frykten for å miste den kreative kraften og årelangt slit.
25.11.2022 Bent Stiansen Vi kan ikke akseptere at overarbeid og utskjelling er veien til Michelin-stjerner Hotell- og restaurantbransjen spiser kokker og servitører til frokost, lunsj og middag. Nå må vi snakke om bærekraft med tanke på de ansatte.
23.08.2022 Stjernerestauranten Maaemo med koronasmell – fikk sitt dårligste resultat noensinne i fjor Den kjente restauranten ble hardt rammet av pandemien, og kunne i fjor notere et underskudd på over ni millioner kroner før skatt.
08.07.2022 Mandag kveld fikk favoritten Hot Shop sin høyst fortjente Michelin-stjerne De bør fortjene den hver kveld, i alle ledd.
04.07.2022 Fire nye Michelin-stjerner til Norge Hot Shop, Schlägergården, Hyde og Lysverket får sine første stjerner i årets Michelin-guide.
04.07.2022 Disse kan få Michelin-stjerner i kveld Mandag deler Michelin-guiden igjen ut stjerner til Nordiske restauranter. Dette tror kjøkkensjefene.
01.07.2022 Schlägergården: Festmåltid i fredet bygg Björn Svensson lager sesongbasert festmåltid med noen gjentagelser på Schlägergården.
13.01.2022 Noma er tilbake som verdens beste restaurant. René Redzepi forklarer hvorfor Noma-grunnleggerens fremtidsplaner er «monsterstore».
29.12.2021 Vegansk fine dining: – Det Noma gjorde for matscenen for nærmere 20 år siden, gjør vi for den veganske matscenen nå Restauranten Ark har fått Michelin Green Star for sitt arbeid med bærekraft.
07.05.2021 Åpner i Schlägergården Björn Svensson vender tilbake med ny restaurant så snart Oslo åpner opp igjen.
20.08.2020 Slik lager michelinkokken stjerneretter av brødrestene Kontrast-sjef Mikael Svensson ønsket å minske matsvinnet. Løsningen ble en rett bygget på gammelt brød.
05.06.2020 Restaurant-anmeldelse: To fullt fortjente stjerner Re-Naa i Stavanger står så til de grader til tjeneste med gourmetterapi når oljeprisen er i kjelleren og krisestemningen rår.
27.02.2020 Andreas Viestad: Hva skal til for å vinne en Michelin-stjerne? Da de nordiske Michelin-stjernene ble delt ut i Trondheim 17. februar, kunne enkelte juble, mens andre måtte klø seg i hodet.
08.03.2019 Etter 21 år med Michelin-stjerne hadde Statholdergaarden én dårlig kveld Michelin-guiden lot nettopp Statholdergaarden beholde sin ene stjerne. Ved vårt besøk klarte bastionen akkurat å beholde verdigheten.
22.02.2019 Michelin-kokk Heidi Bjerkan: – Jeg har aldri jobbet mot det å bli en Michelin-kokk Kjøkkensjef Heidi Bjerkan tror ikke på hierarki og militær disiplin. – Jeg har jobbet under syke kjøkkensjefer. Folk som er usikre på seg selv. Små menn. Det er synd på dem.
25.11.2022 Vi kan ikke akseptere at overarbeid og utskjelling er veien til Michelin-stjerner Bent Stiansen Innlegg
23.08.2022 Stjernerestauranten Maaemo med koronasmell – fikk sitt dårligste resultat noensinne i fjor Mat
08.07.2022 Mandag kveld fikk favoritten Hot Shop sin høyst fortjente Michelin-stjerne Restaurantguiden
29.12.2021 Vegansk fine dining: – Det Noma gjorde for matscenen for nærmere 20 år siden, gjør vi for den veganske matscenen nå Smak
22.02.2019 Michelin-kokk Heidi Bjerkan: – Jeg har aldri jobbet mot det å bli en Michelin-kokk Portrettet