Når det gjelder trådløst har det vært mye snakk om AirPlay det siste året, men det har en klar ulempe. Det er først og fremst for Apples apparater. En mer demokratisk løsning er å anskaffe en høyttaler med Bluetooth som man kan koble seg til stort sett hvilken trådløs musikkilde som helst. Det spiller ingen rolle om det er en bærbar PC, et nettbrett eller en mobiltelefon, eller om de benytter Apples iOS eller Googles Android.

En stor fordel er at man ikke trenger et trådløst nettverk, noe som gjør at teknikken fungerer selv på hotellrommet eller ute i parken. Man slipper altså alle typer av ledninger om man har et bærbart apparat med batteridrift.

I denne testen ser vi nærmere på litt større apparater som først og fremst er tenkt til hjemmebruk. Noen har imidlertid batteridrift, som gjør at de er lette å ta med seg fra rom til rom, ut i garasjen eller hvorfor ikke ut på terrassen om sommeren.

Testkriterier
Vi ba produsentene om lettplasserte høyttalere til hjemmebruk med Bluetooth-tilkobling. Verken batteridrift eller dokkingkontakt var et krav, men ga plusspoeng ved karaktersettingen. Da vi ville ha kvalitet, valgte vi fra øverste hylle, men satte et tak på rundt 3.000 kroner. Høyttalerne ble testet i hjemmemiljø med en iPhone og et utvalg musikkstykker i beste kvalitet og i ulike sjangre. I bedømmelsen la vi ekstra vekt på håndtering og lydkvalitet. Sluttkarakter inkluderer også pris.



Bose Soundlink BT II

 

Praktisk reisehøyttaler

Et kompakt format og praktisk etui gjør Soundlink lett å flytte rundt og ta med seg.

Vil man ha en høyttaler som man ta med seg ut på verandaen eller putte ned i reisevesken, er Soundlink meget praktisk. Etuiet beskytter ved transport og tjener som stativ når man lytter. Batteriet gjør at man kan se helt bort fra ledninger, og batteritiden er ok. Betjeningen er lett og selv om det savnes fjernkontroll, kan man jo styre det meste fra sin mobil. Lyden er overraskende bra i forhold til størrelsen, selv om man bør holde seg på et rimelig lydnivå for at det skal låte som best.



Les hele testen på Lyd & Bilde



Edifier Spinnaker

 

Stereolyd til dataen

Vil du ha separate høyttalere med uvanlig design er Spinnaker et forlokkende valg.

Vil man få en bedre stereolyd fra sin trådløse musikkløsning er det ingen dum idé å ha separate høyttalere som Spinnaker. De blir imidlertid vanskelige å flytte på, så dette er mer for en fast plassering. At de egentlig er tenkt å passe til dataen gjør at håndteringen ikke strekker til, og at det er upraktisk å måtte lade fjernkontrollen fra dataen. Lyden strekker til for de fleste behov, både for spill og film via dataen eller for musikk i stuen, i det minste så lenge man holder seg til poplistemusikk.



Les hele testen på Lyd & Bilde



Jawbone Big Jambox

 

Smartmobilens kompis

En pen og høylyds batteridrevet høyttaler som snakker med deg.

Vil man ha noe mer enn bare en trådløs høyttaler, er Jambox et forlokkende valg. Den er smartmobilens beste venn med apper som øker funksjonaliteten, nedlastningsbare program og tilpasninger samt høyttalertelefon. Takket være det generøse batteriet kan den dessuten gjøre alt dette utenfor hjemmet, selv om lydressursene gjør at den fungerer utmerket hjemme i stuen. Lyden er dessuten bra så lenge man ikke forventer seg noen pumpende bass på festen.

Les hele testen på Lyd & Bilde

JBL OnBeat Venue LT

 

Solid spilleglede

Bra lyd med skikkelige ressurser samt dokking for de seneste Apple-produktene.

OnBeat Venue LT er et skikkelig apparat som også leverer en skikkelig lyd. Det er først når naboene begynner å banke i veggen som lyden bryter opp, så til hverdags er det mer enn tilstrekkelig. Dessuten låter det riktig bra med de fleste musikksjangre. Som en bonus finnes en skjult dokkingkontakt for Apples nye Lightningkontakt når man ikke vil kjøre trådløst. Den eneste malurten i begeret er at man ikke får med noen fjernkontroll i tilfelle man kobler til lydkilden med ledning.

Les hele testen på Lyd & Bilde

LG ND5520N Dual docking speaker

 

Finesserik dobbeltdekker

Generøst med lydkilder samt dokking for både Apple og Android.

LGs apparat er et utmerket musikkapparat for nattbordet da det har vekkerklokke. Man har et rikt utvalg av musikkilder å velge mellom, inklusiv radio. Men det er litt misvisende å påstå at det har Android-dokking da man bare får lading av mobilen. Musikken må fortsatt overføres via Bluetooth. Selve håndteringen er fleksibel, da man både har en fjernkontroll og en utmerket smartmobilapp. Lyden er så bra man kan forvente av det billigste apparatet, ok, men ikke mer.

Les hele testen på Lyd & Bilde



Logitech UE Boombox

 

Bærbar eleganse

Stilfull og portabel, men lyden vil imponere mer enn å behage.

Vil man ha et pent bærbart musikkapparat å ta med seg i parken trenger man ikke skjemmes over UE Boombox. Den er gedigent bygd og utstråler kvalitet. Bærehåndtak og hyggelig batteritid gjør den dessuten lett å ha med seg. Håndteringen kunne ikke ha vært enklere, men så gjør den også bare en eneste sak. Noen flere finesser hadde ikke skadet, og til å være et apparat med Ultimate Ears merking så hadde vi ventet oss mer av lyden. Den er overdreven og imponerende fremfor finstemt og korrekt.

Les hele testen på Lyd & Bilde



Philips Fidelio P9

 

Enkel og praktisk

Philips utfordrer Bose og lykkes bra, men taper overraskende nok på prislappen.

Philips apparat er til forveksling lik Bose Soundlink både når det gjelder format, funksjon og pris. Det inkluderer den smarte støtten som kan vikles rundt apparatet som et etui når man bærer på det. Selv når det gjelder finesser blir det dødt løp, da det ikke finnes mange å snakke om, uten et pluss for tydelig batterimåler. Men det lykkes faktisk både å se ut og føles mer eksklusivt. Lyden er som forventet innsmigrende og engasjerende. Dessverre er prisen litt for høy til at det skal kunne bli en kjøpsanbefaling.

Les hele testen på Lyd & Bilde



TDK Wireless sound cube

 

Rundtstrålende partyhøyttaler

Engasjerende lyd med bra volum og tilstrekkelig med bass for å få fart på festen.

Av alle høyttalerne i testen er dette den beste å ta med seg til festlokalet. Dels for at gjestene kan koble opp sine mobiler og spille sin musikk trådløst, dels for at man kan stille den sentralt og få en utmerket rundtstrålende lyd. Lyden er dessuten ytterst passende for større fester. Det finnes tilstrekkelig med ressurser for å fylle et rom, og for en gangs skyld tilstrekkelig med bass for å få fart på gjestenes føtter. Derimot er den litt vanskelig å plassere hjemme, og håndteringen burde vært enklere.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Tivoli Audio Model One BT

 

Trådløs klassiker

Et opplagt kjøp for den stilbevisste som likevel vil ha den siste teknikken.

Utseende og byggekvalitet kan man ikke klage på, og det er hyggelig for en gangs skyld å slippe all plast og metall. Liksom i den vanlige modellen er Model One en utmerket FM-radio med bra mottak. At man nå også kan koble til mobilen trådløst er et stort pluss. Lyden er korrekt og klar, men passer bedre på passe volum i kjøkkenet enn i stuen. Har du ønsket deg denne klassikeren i designbutikken, men syntes at det var litt vel dyrt for bare radio, kan det være på tide å slå til nå.

Les hele testen på Lyd & Bilde(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.