Industriproduksjonen har dermed ligget rundt 50 siden årsskiftet, noe som indikerer uendret produksjon, ifølge Fokus Bank som står bak målingene.
Aprilindeksen kan ha blitt påvirket av påskeeffekter som er vanskelig å korrigere for.
I mai er det primært ordre- og sysselsettingsindeksen som trekker hovedindeksen ned, mens lagrene av innkjøpte varer har steget fra 50,0 til 55,2. Dette, sammen med økt leveringstid fra leverandørene, kan indikere at presset bakover i verdikjeden tiltar.
Indeksen for Leverandørenes leveringstid har steg videre til 58,7 i mai. Dette er den høyeste indeksverdien siden august 2007. Det påpekes imidlertid at transportstreiken gir noe usikkerhet i disse tallene.
- Sysselsettingsindeksen falt fra 48,9 i april til 45,5 i mai. Det er mulig at problemene knyttet til påskens plassering har bidratt til å trekke sysselsettingsindeksen opp i april. Mai-tallene indikerer fortsatt fall i industrisysselsettingen, noe som også ble bekreftet i nasjonalregnskapstallene fra SSB, ifølge Jullum.
Norsk PMI offentliggjøres i et samarbeid mellom NIMA (Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk) og Fokus Bank.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.