–Tennis er den nye golfen. Tennis er sosialt, og supereffektiv trening. En intensiv time på banen er nok. Dessuten er det ideelt for oss som har et ekstremt konkurranseinstinkt, vi tar med oss «darwinismen» fra jobb til trening, sier en andpusten Adam Ikdal.

Ikdal, som er partner og managing director i Boston Consulting Group (BCG), er en av mange næringslivstopper som har byttet ut golfkøllene med tennisracket.

 

- Viktig med variasjon
– Golf tar altfor lang tid. Jeg har ikke tid til sånt, sier Ikdal, som supplerer tennistreningen med flere fotballtreninger i uken for å få koblet av etter lange, harde arbeidsdager.

Jan Haudemann-Andersen har spilt tennis i 15 år og har også tennisbane hjemme i egen hage.

– Det irriterende er at jeg mangler en del på teknikken, men «the good news» er at teknikken er i stadig bedring. Og så er tennis så effektivt at jeg slipper å løpe rundt Sognsvann. To timer med double eller halvannen time med single får opp pulsen skikkelig og gir meg god samvittighet, sier investoren, som tropper opp på tennisbanen flere ganger i uken.

– Ok, jeg løper rundt Sognsvann i tillegg, jeg gjør det. Og så går jeg på ski om vinteren og trener med vekter innimellom – det er viktig med variasjon, sier Haudemann-Andersen, som anslår at han trener rundt ti timer i uken.

Helsebevisstheten er viktig for ham.

– Faren min var lege og vi ble alltid minnet på at god helse var en nødvendig betingelse for å ha det godt. Jeg har alltid trent mye, men er skeptisk til råkjør. Det kan slite ut kroppen mer enn det er godt for helsen. Jevn trening er det beste. For meg er meningen med trening å holde seg i form, sier Haudemann-Andersen.

Jevn trening
Han legger imidlertid heller ikke skjul på at konkurranseinstinktet får kjørt seg på tennisbanen:

– Selv om vi har blitt noen «tjukkaser», må vi selvsagt spille kamper for å se hvilket nivå vi er på. Ofte spiller vi double sammen med de beste, da får vi virkelig kjørt oss. Men det står ikke to «tjukkaser» på samme side, for å si det sånn!

 

Den andre «tjukkasen» han sikter til, er SEBs norgessjef William Paus, som også svinger racketen på banen ved Frognerparken i Oslo flere ganger i uken.

– Jeg tror den største feilen mange gjør, er at de skal gjøre «alt» mellom 30 og 40, og når de er 40 + skal de «ta igjen» all den tapte treningen det siste tiåret. Å trene jevnt over tid er det beste, sier Paus.

Les flere saker på DN Aktiv

Gode sjefer trener mer

Du tar ikke denne karen i kettlebells (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.