- Alle har egentlig tid til å trene. Det handler jo om å ta vare på helsen sin, sier den norske adidassjefen Sigurd Granmark, som også jobber som foredragsholder for idretten og næringslivet. Foredraget hans "Hvit Tiger" har fokus på nettopp måloppnåelse og realisering av eget potensial.

- Sett deg klare mål
Nyttårsforsetter holder vanligvis ikke for å bli en som trener fast over tid. Du må gjøre noe mer, poengterer Granmark.

- Sett deg tydelige mål for treningen. Tenk på hva og hvorfor du vil oppnå det, da blir det lettere å komme seg ut og dra på trening. Skriv dem ned!

 

- Viljestyrken spiler oss også ofte et puss. Det hjelper ikke med sterk vilje hvis målene er uklare, sier Granmark

- Ta et valg
Han mener trening må bli like naturlig som å spise. Greier man å tenke slik, er mye løst.

- Det handler om å bestemme seg og ta et valg. Spør deg selv: Vil jeg ha en god helse de neste 10-20-30 årene eller vil jeg ikke? Du kan si det samme til partneren din, og da tror jeg ikke du vil få trøbbel med forståelse hos kone eller kjæreste for at du bruker noen timer i uken på trening, sier Sigurd Granmark.

Les også: Lover rask formstigning på 7 uker

Morgentrening
Selv står han grytidlig opp og trener på Elixia klokken 0615 alle hverdager.

- Jeg må trene tidlig for å få plass i en hektisk hverdag med full jobb, to barn, og skitreneroppdrag. Jeg legger meg klokken 2230, men går neppe glipp av mye fra da og frem til midnatt.

Det er utrolig deilig å være ferdig trent før jobben. sier Granmark.

Her er hans 5 råd for å knekke treningskoden:

1 Du er hva du tenker
Ditt mål er mest sannsynlig meget realistisk. Vi nordmenn stiller sjelden for høye mål for oss selv. Minn deg selv på hvorfor du bestemte deg for dette og fokuserer på målet. Hvis du ikke har satt deg noen tidfestede og målbare treningsmål, så gjør det nå. Husk at målene ikke er en endestasjon, men en holdeplass. Våg å tenke at du har lykkes og vær overbevist om at du vil gjøre det. Se for deg/visualiser hvordan det vil være å lykkes. Hva skjer når du lykkes? Hva vil det gjøre med selvfølelsen? Hvordan vil du se ut? Hvordan vil andre se deg? Hva er konsekvensen av å lykkes? Disse positive følelsene skal du bruke for å holde motivasjonen oppe.

2. Vi rekker våre "må", men sjelden våre "skulle"
Har du noen gang sagt; "jeg skulle egentlig ha hentet barna i barnehagen i dag? Håper ikke det. Vi kan dele både jobb og fritid i det vi må gjøre og det vi skulle ha gjort. Forskjellen er at den ene kategorien blir utført/prioritert og den andre som oftest utsatt eller nedprioritert.

Del dagen din inn i disse to kategoriene og du vil garantert finne tid til å trene. Den adferden eller de aktivitetene som er direkte knyttet til dine mål må du alltid katalogisere under "MÅ" gjøre.

3. Hjelp deg selv før du hjelper andre
Sett av tid til deg selv og til å nå dine mål. Den beste gaven du kan gi deg selv og de rundt deg er tid til å lykkes. Alle som bryr seg om deg vil at du skal lykkes. Fortell om dine mål og din plan for på komme dit. Ved å gjøre dette kan dere prioritere tid til å lykkes. Ved å inkludere andre vil du legge press på deg selv, men også få forståelse for dine prioriteringer. Det er lov å være egoist til din nye vane har satt seg.

4 Å gjøre ting viktigere enn de er er en av de vanligste årsakene til negativt stress
Treningen sin eneste funksjon er å gjøre deg bedre. Det er ikke verdens undergang om du misser en treningsøkt. Det du kan gjøre noe med ligger alltid foran deg. Det beste du kan gjøre å sørge for å trene dagen etter. Kjenn på forskjellen av å gå til sengs disse to dagene. Tenk gjerne over hvorfor du "skulle" ha trent, men ikke straff deg selv. Det eneste vi vet om veien til målet er at den ikke blir som vi har tenkt oss.

5. Evolusjon vs Revolusjon
Se treningen (les: nå mål) som en evolusjon og ikke en revolusjon. En sunn helse er en del av den du er. Verden fosser frem. Komfortsonen er verdens "farligste" sted. Her vil du tape terreng mot alt som utvikler seg. En kropp full av overskudd gir deg de beste forutsetninger for å realisere ditt potensial. Dette alene bør være nok til å ta på seg skiene eller joggeskoene på de tyngre dagene.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Raste ned i buksestørrelser

Sjefer som trener oppfører seg bedre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Så mye må du trene for å vedlikeholde formen