- Det er lett å kjenne seg igjen i denne kritikken, det er ikke til å legge skjul på. Hun har jo helt rett, sier produktsjef for personlig trenining i Elixia, Atle Arntzen etter å ha lest saken der håndballspiller Camilla Herrem tar oppgjør med sminkejenter og bicepsguttene på treningssentre.
Han påpeker likevel at dette kun utgjør en liten del av den totale medlemsmassen på treningssentrene.
- Men det vi skal passe på, er at de som trener veldig ofte og som hun gjerne viser til, spesielt guttene, er at dette er de som trener 4-7 dager i uken, og det utgjør kanskje 15 prosent av medlemsmassen, sier han.
- Det hun ikke sier noe om er alle de andre medlemmene, som kanskje ikke er så dominerende i treningsmiljøet. Om vi tenker på en liten del av våre medlemmer, så har hun helt rett.
Tren helhetlig
Arntzen ønsker at folk skal trene helhetlig, både bein og overkroppen.
- Vi kan likevel ikke være dommere over hva folk flest ønsker å gjøre med sin trening. Og det må vi bare akseptere. Vi kan mene hva vi vil, og jeg er personlig enig med Camilla Herrem. Hva medlemmene er der og trener for, det må de stå for selv, sier han.
- De som trener nesten hver dag, og som kan bli dominerende i miljøet på treningssentrene, spesielt da i frivektstavdelingen, ser ofte bra ut, og de fremstår som vellykket i forbindelse med resultater av treningen. Som ansatt må man være litt forsiktig ikke bare forholde seg til denne gruppen. De er bare en liten del av den totale mengden som benytter seg av treningssentrene og som er mer "usynlige".
- Når apparater blir opptatt fordi folk sitter og henger, sier dere fra da?
- Ja, vi sier fra om dette, og sier at det er fint om du strekker litt på beina, sier Arntzen.
Han opplever at de fleste medlemmene er veldig flinke til dette og tar hensyn.
- Er folk for opptatt av utseende?
- Kan ikke være noen dommer over det, men det er klart at utseende er en meget sterk driver for veldig mange på et treningssenter, spesielt for de under 45 år.
Sosiale er viktig
Pr-sjef i Sats, Lars Einar Petterson skjønner Herrem, men vil ikke kalle "studiosjekkerne" for et problem.
- Vi huske på at det sosiale aspektet er viktig for svært mange. Dette bidrar til at flere kommer seg ut og får trent, og at man kommer tilbake og får lyst til å trene. Det er ikke slik at noen kun drar på et senter for å henge. De fleste trener uansett, dog kanskje ikke like effektivt hver gang, sier han.
Petterson legger også til at også toppidrettsutøvere er opptatt av hvordan de ser ut.
- Ja selv i konkurranser så er det jo en del som tenker på hvordan de ser ut. Det er det ikke så vanskelig å se ut fra TV-bildene. Så dette gjelder ikke kun de som trener på et senter, sier han.
Petterson synes ikke man skal forveksle folk som henger, med de som hviler mellom tunge sett.
- Man har en del som trener med svært tung belastning og som har lang pause mellom settene.
Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.