Fiberrikt kosthold reduser risikoen for å dø flere av alvorlige sykdommer med 22 prosent i løpet av en periode på ni år, ifølge en omfattende studie utført ved National Cancer Institute.
Risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer, infeksjoner og luftveisproblemer i løpet av niårsperioden gikk ned med inntil 56 prosent for menn og 59 prosent for kvinner, skriver Dagbladet.
Kornfiber best
Fiber fra korn viste seg å ha større helsemessig gevinst enn fiber fra grønnsaker og bønner.
- Kutter du ut fullkorn ligger du dårlig an i forhold til kostfiber, sier professor i mat- og ernæringsvitenskap, Wenche Frølich, til Dagbladet.
Les flere treningssaker på DN Aktiv
Slik blir du kvitt et farlige magefettet
Kom i toppform på 90 dager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.