Lørdag stiller hun til start i årets Birkebeinerrenn. Målet er å vinne sin klasse. Slik legger Weng opp løpet:
- Det er lett å bli litt leken når du står på start. Du ser rundt deg og det er løpere på alle kanter. Åpningsfarten er ganske høy, men jeg prøver å gå kontrollert, sier hun.
Det er i bakkene hun trives best.
- Jeg liker derfor første halvdel av Birken godt. Jeg presser høyt, men går meg aldri stiv.
Slake partier viktig
- For løpere som meg, som har sitt fortrinn i motbakkene, er det viktig å ikke glemme å presse på flatene. Det hjelper ikke å gå fort i motbakkene, og tro at stakingen går av seg selv; det er som regel der man taper, eller vinner mye tid, sier Weng, og gir følgende tips:
- Er man ikke sterk i overkroppen, er det lurt å øke frekvensen i slakt terreng, sier hun.
Les også: Finn toppformen med treningsprogrammer i DN Aktiv Klubb
Trener 25 timer i uken
Weng trener jevnt og trutt hele året. Enkelte uker på vinteren kan komme opp i hele 25 treningstimer.
- Det skjer sjelden, kanskje tre uker i løpet av året. Da går det i langturer på ski nesten hver dag. Gjerne turer på fire timer.
Langkjøringer på beina er yndlingsøkta, og de tøffeste intervalltreningene gjennomfører hun sammen med datteren Heidi, en av Norges aller beste junior langrennsjenter. Siste uken før Birken tar May Bente fram joggeskoene.
- Jeg løper en tur annenhver dag siste uken før rennet, og går ikke på ski. Det er et opplegg som fungerer godt for meg. Slik får jeg motivasjon til å spenne på meg skiene renndagen.
- Hva slags skiføre håper du på under årets renn?
- Kaldt og godt vinterføre. Tørrvoks.
Les flere treningssaker på DN Aktiv
Vinner Birken med rypejakt og trampoline (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.