Sørlendingen, som nær har gjort gudbrandsdøl av seg, startet ikke oppkjøringen til Birkebeinerrittet 28. august før godt ut i april måned. De første øktene var korte timesturer. Men etter hvert vil han pøse på med mer intensitet og mengde.

Til tross for «bare» tre ukentlige sykkelturer - opp én økt fra ifjor - trener han likevel 20 timer hver uke i sommermånedene. De færreste har tid eller anledning til å trene så mye.

- I og med at jeg lar sykkelen stå hele vinteren, mener jeg det er riktig å starte litt forsiktig med tanke på knær og kropp, sier Ouren.

Nå har han begynt å øke lengden på turene. I mai er han klar for langturer på fire til fem timer.

 

Et delmål på veien
Birkebeineretrippelen er bare et delmål. Det er skiløper han egentlig er. Hovedmålet er femmila i friteknikk under VM i Holmenkollen neste år.

Sykling er en veldig viktig del av VM-forberedelsene for Ouren. Spesielt motbakkene, der han alltid står i sykkelrammen.

- Jeg har latt meg fortelle at det å stå å sykle er veldig likt skøyting på ski. Grunnen til at jeg nå putter på en ekstra sykkeløkt, er at jeg er helt overbevist om at det gjør meg til en bedre skiløper, forklarer han.

Geir Ludvig Aasen Ouren anbefaler alle å delta i ritt før Birkebeinerrittet.

- Det er bra å konkurrere, sier Ouren, som må balansere behovet for å konkurrere mot familiens behov. Med en ettåring hjemme, blir det færre konkurranser.

 

Ikke utstyrsfrik
Geir Ludvig Aasen Ouren er ikke den som løper ned leverandørene på jakt etter det aller siste. Utstyrshysteriet overlater han til de bak på resultatlisten.

Før denne sesongen landet han en avtale som sørger for hvassere utstyr. Den nye sykkelen veier bare rundt syv kilo.

Frem til ifjor syklet han rundt på en doning til rundt 15 000 kroner. For en birkebeinersyklist av hans kaliber, vakte den litt tilårskomne sykkelen oppsikt. I år er han litt mer i takt med konkurrentene

For han er det viktigst at utstyret fungerer skikkelig. Vekten er ikke avgjørende alene. Han er heller ikke så opptatt av å ha alt av utstyr.

- Vi må ikke glemme at det er bena som skal gjøre jobben, sier han.

Geir Ludvig Aasen Ouren sløyfer spesifikk styrketrening på bena.

- Unødvendig for meg. Det holder med spensttrening, rulleskiskøyting og sykling, forklarer han, og legger til at supermosjonistene - som ikke trener like mye som han, som tross alt er toppidrettsutøver - gjerne kan trene knebøy og benstyrke.

Pers i rennet
Utgangspunktet for årets utgave av Birkebeinertrippelen er bra. Birken på ski gikk unna nesten 9 minutter raskere enn ifjor. Med tiden 2.35.05 endte han på 12. plass.

Likevel er han redd noen stiller opp og stikker kjepper i hjulene for hans planer om en ny totaltriumf.

- Hvem frykter du mest?

- Anders Aukland, kommer det fort.

Så følger han opp med navn som Jens Arne Svartedal og Simen Østensen, begge arge konkurrenter fra langrennssporet.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Bli med i treningsklubben Flytsonen!