Ratingbyrået Moody's sier at de kan komme til å nedgradere kredittratingen på Hellas' statsgjeld dersom landet ikke lykkes med å redusere underskuddet.

Det melder Bloomberg News torsdag.

- Dersom avviket er signifikant, kan vi til og med nedgradere et par hakk, sier leder for Moody's statsgjeldsavdeling til Bloomberg News.

Standard & Poor's sa onsdag at de kan nedgraderer landets rating i slutten av mars grunnet svak økonomi og at den politiske opposisjonen truer landets muligheter til å kutte underskuddet.

Jekker ned
Ratingbyrået Fitch nedgraderte tirsdag kveld fire av Hellas største banker, National Bank, Alpha Bank, Piraeus Bank og EEF Eurobank fra BBB+ til BBB.

Les også: Hellas nær gigantkutt

"Dette reflekterer Fitch' syn om at bankenes allerede svakere eiendelskvalitet og lønnsomhet vil komme under ytterligere press som følge av ventede betydelige skattemessige tiltak i Hellas", heter det i meldingen.

Les også:

<b>Goldman innrømmer Hellas-tabbe</b>

<b>Slik fikk Hellas hjelp til å skjule gjelden</b>

<b>Goldman innrømmer Hellas-tabbe</b>

<b>- Det kan eksplodere</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.