Tungløftrederiet Dockwise har passert nitti prosent eierandel i konkurrenten Fairstar Heavy Transport, og kan dermed starte prosessen med å tvangsinnløse øvrige aksjonærer.

I en børsmelding onsdag kveld melder Dockwise å ha økt sin eierandel fra 83,4 prosent til 93,6 prosent.

Aksjene ble solgt av blant annet Odin-fondene, som i det lengste hadde håpet at det ville komme et høyere bud på selskapet etter.

Aksjonærene i Fairstar våknet for en knapp måned siden opp til nyheten om at Dockwise hadde fått tak i 54 prosent av aksjene, og bød 9,30 kroner per aksje for resten av selskapet.

Budet innebar en premie på over 22 prosent i forhold til siste sluttkurs på tidspunktet, men ledelsen og ledende aksjonærer har vært imot budet.

Selskapet engasjerte også ABG Sundal Collier Norge og SEB Enskilda som finansielle rådgivere da budet ble kjent, som konkluderte med at det pliktige budet ikke er "fair" finansielt sett.

Dockwise kontrollerte ved det forlengede tilbudets utløp den 15. juni rundt 60 prosent. Tidligere denne uken, ble eierandelen økt fra 60,4 til 80,4 prosent etter kjøp fra ulike aksjonærer, blant disse Indofin/Parkland.

Les også:
<b>Dockwise byr på Fairstar</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.