Tall fra september viser at TV 2s markedsandeler har falt nesten to prosentpoeng fra 28,3 til 26,4 prosent, sammenlignet med fjoråret (se oversikt nederst i saken).
Dermed fortsetter den nedadgående trenden for mediehuset, etter at de hadde høye juli- og august-tall på grunn av «Allsang på grensen» og OL-sendingene fra Rio.
I forrige uke ble det kjent at 177 må gå fra TV 2 på grunn av innsparinger.
LES OGSÅ: Varsler «voldsom kamp» om tv-seerne
TV 2s hovedkanal er tilbake mest med 1,3 prosent og landet på 18,5 prosent i september - et godt stykke unna målsetningen TV 2-direktør Trond H. Kvernstrøm satte seg på forhånd om å ha 20 prosent i markedsandel.
Kvernstrøm har ikke besvart DNs henvendelser.
LES OGSÅ: Trygve Rønningen til TV 2 - Trond Kvernstrøm slutter
LES OGSÅ: Slutt på dyre reiser og restaurantbesøk
Sterke NRK-tall
Både TV3-eier MTG og Discovery-kanalenes markedsandeler i aldersgruppen 12 år og oppover er nesten uendret sammenlignet med samme periode i 2015. Det er TVNorge-eieren godt fornøyd med.
LES OGSÅ:Intern e-post avslørte OL-smell for TV 2 (DN+)
- September ble en fin måned for oss, vi er relativt stabile sammenlignet med i fjor, og kaprer nok en gang over 25 prosent av de kommersielle seerne. I tillegg fikk vi en drømmeavslutning på måneden, da vi natt til lørdag klarte å hale i land rettighetene til den engelske Championship-ligaen og ligacupen, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge og Discovery Networks.
Administrerende direktør Morten Micalsen i MTG kan også se tilbake på en brukbar september-måned.
- Vi holder oss stabile i en måned som har vært preget av lav tv-seing, det er vi selvsagt godt fornøyde med. Vi ser at seertallene på egenproduksjonene våre øker, og med sportsbegivenheter som lørdagens Brækhus-kamp og Håndball-EM for kvinner i desember, har vi tro på at dette blir en god sesong for oss, sier han.
Mens de kommersielle kanalene taper eller holder seg uendret i september, så øker NRKs markedsandeler fra 34,2 til 35,8 prosent.
Følg markedene med DN Investor
Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.
Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.