Ansatte i trygge, godt betalte jobber er ikke spesielt interessert i å bytte arbeidsgiver akkurat nå, konstaterer administrerende direktør Knut Hauge i Manpower Professional Executive.

Finanskrisen og økende arbeidsledighet skaper stor usikkerhet ute på arbeidsplassene.

Hos Manpower har pågangen økt. Folk som plutselig har mistet jobben eller som står i fare for å bli arbeidsledige tar kontakt for å få hjelp til å finne en ny jobb.

- Pessimisme
- Pessimismen er stor, i mange bransjer. En del oppsøker oss før de står uten jobb fordi de føler seg usikre. De tror at de kanskje kommer til å bli arbeidsledige og lurer på hvordan mulighetene er for å få seg en ny jobb, sier Knut Hauge til DN.no.

Diskutér saken nedenfor.

Les også:
Triksene som gir deg jobb nå
Slik gjør du deg uunnværlig
Slik beholder du jobben

Manpower Professional rekrutterer toppledere og nøkkelpersonell og leier ut medarbeidere på høyere nivå innen finans/økonomi og helse, pluss konsulenter med spisskompetanse innen ingeniør- og tekniske fag.





Å være headhunter er ikke lett om dagen, innrømmer Hauge.

- Folk flest er klar over hvor usikre tider det er på arbeidsmarkedet og tviholder på jobbene sine. Ansatte i trygge, gode jobber har aldri vært så vanskelige å flytte på som nå. De vet hva de har, men ikke hva de får, sier Knut Hauge.

- Sitter man trygt, så blir man der. Sånn er situasjonen i dag, legger han til.

 Trygghet viktigst
Knut Hauge konstaterer at arbeidsmarkedet har endret seg kraftig på kort tid. Trygghet i jobben er i dag langt viktigere enn høy lønn.

- Stillinger i det offentlige er mye mer populært enn før. Tar man seg jobb i privat næringsliv, spiller bedriftens gode navn, rykte og renommé en stor rolle. Flere søker trygghet, både innen finans og andre bransjer, sier Hauge.

Han er glad for at det offentlige har fått en "ny vår":

- Altfor mye rekruttering innen offentlige virksomheter skjer internt. Det offentlige trenger mer kompetanse utenfra, fra det private næringslivet, mener Knut Hauge.

Finanskrisen har ført til massakre blant finansansatte i London. I Sverige valfarter nå nedbemannede London-svensker hjem for å søke jobb. I Norge er ikke trenden like tydelig.

- Vi har vært i kontakt med noen som har mistet jobben eller frykter det, og som lurer på hvordan arbeidsmarkedet er her hjemme. Men det er ikke akkurat noen "boom", bemerker Hauge.

Les også:
Norske meglere sparkes i City

Dette er kriseskjorten

Diskutér saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.