Forliket gjelder først og fremst Uber-sjåførene i delstatene California og Massachusetts. Sakssøkerne i et gruppesøksmål har hevdet at Uber-sjåfører er ansatte og dermed har rett på refusjon av utgifter. Konflikten har vekket stor interesse i Silicon Valley, der flere selskaper driver samme forretningsmodell som Uber.

– Risikoen for å tape saken ble for stor for sjåførene. Det er imidlertid ingenting i forliket som hindrer et fremtidig søksmål, eller som hindrer det amerikanske arbeidstilsynet fra å bestemme at sjåførene skal anses som ansatte, sier sjåførenes advokat Shannon Liss-Riordan.

Uber gikk med på å endre noen praksiser, blant annet retningslinjer for å deaktivere profilene til sjåfører, skriver direktør i selskapet, Travis Kalanick, i et blogginnlegg.

Tidligere i februar inngikk selskapet et forlik på 208 millioner kroner etter å ha blitt saksøkt av byene Los Angeles og San Francisco. Da handlet saken om at Uber hadde lurt kundene om bakgrunnssjekken av selskapets sjåfører. Dessuten var sjåførene i San Francisco anklaget for å skysse til og fra flyplassen uten autorisasjon. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Uber-konkurrent gjør seg klare til Norge-inntog
 

NRK sier nei til Uber og Airbnb

Har Uber arbeidsgiveransvar? dnPlus  (+)

Hold deg oppdatert på DN Investor