1. Du skal gjøre alt selv
En klassisk felle: Du sliter med å delegere arbeidsoppgaver og tenker at du like godt kan gjøre alt selv. Bruk i stedet mer tid på å oppmuntre dine ansatte til å gjøre en innsats. Uansett hvor flink du er, er du ikke flinkere enn 20 personer tilsammen.
2. Nekter å be om hjelp
Ingen forventer at du er et supermenneske som klarer alt på egenhånd. Det er et tegn på modenhet å spørre om hjelp. Dessuten skaper det mer samhold.
3. Dropper å planlegge
Ikke vær så redd for å gjøre ting riktig at du bare stuper uti det. Tenk før du handler. Det lønner seg alltid å planlegge og lete etter de riktige løsningene. Tid sparer du også.
4. Kommuniserer feil
Det nytter ikke å lese gjennom et regelverk og tro at du har full oversikt. Lytt til fagforeningsrepresentanter før du sparker en ansatt - så du er på den sikre siden. Å lytte til andre gjør deg til en bedre sjef, og det gjør også jobben din lettere.
5. Stoler fullt ut på tittelen din
Den hardeste leksen unge sjefer lærer, er at en sjefstittel ikke automatisk betyr at andre respekterer deg. Autoritet kommer med tiden. For å få opp moralen på arbeidsplassen, er det lurt å rose de ansatte foran medarbeiderne og disiplinere dem i lukket rom. Da vil du vinne respekt som sjef.
(Kilde: CareerJournal)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.