Risikoen for at den europeiske gjeldskrisen kommer til å spre seg over Atlanterhavet faller.

Ser man på prisen man må betale for å forsikre seg mot at et selskap går over ende, såkalte Credit Default Swaps (CDS), finner man at prisen for å forsikre seg mot at et amerikansk selskap går over ende har falt med 7,3 prosent siden 10. februar, mens den har falt 2,1 prosent i Europa, ifølge Bloomberg News som viser til CMA DataVision.

10. februar er dagen før EU-president Herman Van Rompuy lovet å sikre finansiell stabilitet i eurosonen. I de fem ukene før uttalelsen beveget prisene seg nesten helt likt.

Reduserer smitterisikoen
Frikoblingen kan bety at investorene nå vedder på at europeiske ledere ikke kommer til å la Hellas' enorme budsjettunderskudd dra ned renten av eurosonen, og dermed unngå at resten av verden bli skadelidende.

- EUs lovnader om å gjøre "bestemte og koordinerte tiltak" for å stagge Hellas' budsjettunderskdd har redusert risikoen for smitte over på denne siden av havet, sier kredittstrateg Mikhail Foux i Citigroup til Bloomberg News.

- På den andre siden av havet er det fortsatt mye problemer, sier han.

Les også: - USA kan gå inn i ny resesjon

Hellas nær gigantkutt

- Det vil skje igjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.