God morgen! Dette er «USA i dag», DNs daglige morgenbrev fra Amerika med aktuelle markedsoppdateringer, nyttige analyser og lenker til interessante artikler for den som vil lese mer. Innspill eller kommentarer? Send epost til mb@dn.no
Tesla-gründer Elon Musk kan få konkurranse fra en annen eksentrisk investor.
Den britiske mangemilliardæren Richard Branson kontrollerer alt fra flyselskap via mobiltelefoner til romskip. Nesten prosjekt: trolig en el-bil.
- Vi har allerede folk som jobber med el-biler. En dag kan Virgin konkurrere med Tesla i bilbransjen på samme måte som vi gjør i romfartsindustrien i dag. Vi får se, sier Branson til Bloomberg tv.
Han befinner seg for tiden i Miami, hvor Virgin Racing deltar i et billøp for batteridrevne biler
Bransons Virgin Galactic er et kommersielt romfartsselskap som er i direkte konkurranse med Musks Space-X.
Uttalelsene er de siste i rekken fra risikovillige entreprenører som vil ta opp kampen med Tesla.
Apple har trolig begynt å utvikle en el-bil mens Google utvikler en bil som kan kjøre av seg selv. I tillegg satser flere tradisjonelle bilprodusenter på el-biler.
- Vi jobber med Virgin Formula E-laget om å utvikle neste sesongs bil. Målet er å bygge den beste bilen og den beste motoren. Kanskje kan teknologien bli brukt i det tradisjonelle bilmarkedet en gang i fremtiden, utdyper Virgin-talsmann Nick Fox overfor Reuters.
Milliardbot for valutajuks: BNY Mellom vil betale rundt 5,7 milliarder kroner i et forlik med amerikanske myndigheter, melder Bloomberg. Storbanken skal ha svindlet kunder i valutatransaksjoner. De ble lovet beste kurs i markedet, men banken solgte til dårligere kurs og stakk fortjenesten i egen lomme, ifølge påtalemyndighetene.
Nei til utjevning: Forskjellene har økt kraftig i USA de siste tiårene, men det har ikke kravet om økonomisk utjevning. Eldre og sorte har tvert imot snudd og støtter i mindre grad enn før såkalt restribusjon. Det overrasker forskere ved Yale og Princeton. Justin Wolfers ved tenketanken Brookings forklarer (video).
Dagens sitat: -Historisk har gapet mellom rike og fattige blitt lukket på en av tre måter: ved revolusjon, høyere skatter eller krig. Ingen av dem står på ønskelisten min. Hedgefondtopp Paul Tudor Jones.
USA fyrte Kina: Pengetrykkingen i USA etter finanskrisen bidro til å overopphete økonomiene i Brasil og Kina i 2010 og 2011, viser ny forskning fra Bank of International Settlements (BIS). -Dette viser hvor ujevnt fordelt fordelene og kostnadene ved pengepolitiske spillovereffekter er, konkluderer BIS-forskerne. IMF-sjef Christine Lagarde advarte tidligere i uken mot følgene i fremvoksende økonomier av en for hurtig renteheving i USA.
Dette skjer i dag: Talltynn avslutning på uken. Kvartalstall fra juveleren Tiffanys.
Markedet før åpning: Terminmarkedet klokken 2.45: Dow -0,7 prosent, S&P -0,5 pst., Nasdaq 0,2 pst.; olje 0,4 pst.; en euro koster 1,066 dollar; renten på tiårige statsobligasjoner opp fire punkter til 1,96 prosent.
... og helt til slutt: Talkshowlegenden Larry Kings (81) metode for å «twitre» er helt konge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.