God morgen! Dette er «USA i dag», DNs daglige morgenbrev fra Amerika med aktuelle markedsoppdateringer, nyttige analyser og lenker til interessante artikler for den som vil lese mer. Innspill eller kommentarer? Send epost til mb@dn.no.

Det hvite hus advarer mot å tro at USA vil greie å trekke verdensøkonomien opp av sølen.

Mens veksten bremser opp i Asia og Europa trues av deflasjon, ser mange til USA for drahjelp.

Nylig oppjusterte Det internasjonale pengefondet (IMF) vekstutsiktene for verdens største økonomi - som omtrent eneste land i Vesten.

Det har president Barack Obama og hans nærmeste rådgivere fått med seg.

Selv om økonomien går godt, og jobbveksten er 90-tallshet, kan ikke resten av verden regnet med at USA vil komme dem til unnsenting.

-Hvis deres økonomiske plan er å skape vekst ved å eksportere til USA, så er ikke det en plan jeg vil støtte. Europa trenger mer vekst. Og den hjemlige etterspørselen må åpenbart styrke seg, sa Jason Furman på en konferanse igår.

Furman er leder for presidentens økonomiske råd, det mektige Council of Economic Advisors.

Rådgiverne er, naturligvis, ganske positive til utsiktene for amerikansk økonomi, men mener oppbremsingen i resten av verden skaper motvind.

Furman understreket ifølge Fortune at veksten i USA ikke vil bli sterk nok til å trekke resten av verden opp motbakken.

Nylig sa investeringssjef Russ Koesterich i Blackrock, verdens største forvaltningsselskap, noe i samme retning til DN.

–Dette er et nullsumspill. Jeg tror ikke hele verden kan rebalansere sine økonomier ved å eksportere mer til USA, sa Koesterich.

«NBC you later!»: Brian Williams, programleder for USAs mest sette nyhetssendinger på tv, er ute i et halvt år uten lønn etter å ha diktet opp historier fra krigen i Irak.

Juni-hopp: Sentralbanktopp Jeffrey Lacker, som har stemmerett i rentekomiteen i år, mener en renteheving i juni er «attraktivt». Det sa han etter en tale igår. Markedet er av samme oppfatning, som priser inn nesten 50/50 sannsynlighet for en kvarting til sommeren.

Dogmatisk: Store talls lov er bare så gammeldags, mener sjefen for verdens første 700 milliarder dollar-selskap.  

Lykke til! Goldman Sachs fikk like mange jobbsøknader som det er innbyggere i Bergen ifjor. 97 prosent fikk ikke spille i eliteserien.

Uforandret: Det amerikanske energibyråret (EIA) endrer ikke sitt oljeprisanslag for 2015. Tallet er 58 dollar per fat inneværende år og 75 dollar neste år (Brent), ifølge rapport.

... men rekordhøyt: Gitt oljeprisanslaget vil USA produsere 9,5 millioner fat olje per dag i 2016. Det er omtrent tangering av rekorden på 9,6 millioner fra 1970. Dagsproduksjonen i januar var 9,2 millioner.  

Dette skjer i dag: Det amerikanske energibyrået (EIA) legger frem ukestall klokken 16.30. Pepsi, Cisco og Tesla er blant storselskapene som legger frem kvartalstall.

Markedet før åpning: Terminmarkedet indikerer klokken seks flat åpning på de viktigste børsene onsdag. Olje uforandret. En euro koster 1,1318 dollar. Renten på tiårige statspapirer opp to punkter til to prosent.

... og helt til slutt: Den populære programlederen for «The Daily Show» gir seg. Her er fem av Jon Stewarts beste øyeblikk.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Oljerapport viser dårlig nytt for Norge