«It's quite a story»: Hva sier man når en aksje har steget over 40 prosent på under ett år og selskapet snart er verdt like mye som oljefondet?
Kjøp mer, ifølge Barclays-analytiker Ben A. Reitzes. Mandag hevet han kursmålet på Apple-aksjen med 17 prosent.
Han mener it-selskapet fortsatt er undervurdert, og kaller estimatene andre tallknusere ligger inne med for «konservative».
I 2013 bunnet aksjen ut på 56 dollar. Bruttomarginen i selskapet var da jaglandske 36,9 prosent.
En dreining mot større skjermer på enhetene, armbåndsur samt nye og innovative tjenester borger for enda bedre fortjeneste fremover.
Barclays tror aksjen skal opp til 140 dollar, en oppside på rundt 20 prosent fra dagens nivåer.
-En forbedring av forretningsmodellem med Apple Pay, forbedring av marginene og sterkt lederskap - vi tror Apple kan lukke multippel-gapet til Google, skriver Reitzes.
Mens Apple handles for 15,2 ganger inntjeningen, er tallet for Googles del 21,2.
Får Reitzes rett, kan eplebutikken bli mer verd enn oljefondet som nettopp passerte 6000 milliarder kroner i verdi. Mandag sank derimot Apple-aksjen 3,3 prosent.
Røddag: Mandag endte i minus på de amerikanske børsene. Futures pekte i tretiden i natt mot positiv åpning tirsdag. Oljeprisen var svakt opp til 72,7 dollar fatet, mens den amerikanske referanseoljen wti var omtrent uendret på 68,9 dollar.
Det er kake igjen: 2015 vil bli det tredje året med kraftig oppgang i det amerikanske aksjemarkedet. Spådommen tilhører Morgan Stanley-strateg Adam Parker, som venter at S&P500-indeksen skal stige ti prosent til 2275 poeng i løpet av det neste året.
Tall- og taletirsdag: Duggfriske byggetall for oktober serveres klokken 16. Tallene falt for andre måned på rad i september, selv om privat boligbygging var et lyspunkt.
Markedet venter en økning på 0,5 prosent i oktober, selv om spennet er stort: -0,4 til én prosent, ifølge data fra Econoday.
To av de mest sentrale Federal Reserve-medlemmene skal holde taler i morgen.
Art Cashin, UBS' meglersjef på NYSE-børsen, skriver i en oppdatering at talene trolig er viktigere enn arbeidsledighetstallene som kommer senere i uken.
Først ut er William C. Dudley, sjef for sentralbankens New York-kontor, etterfulgt av av rentekomiteens «grand old man», nestleder Stanley Fischer.
Fischer var i ilden også igår. Han sa, ifølge talepunktene, at oljeprisfallet vil hjelpe forbruksveksten og understøtte en økonomi som fortsatt trenger tid før Fed kan begynne å heve rentene.
-Når rentene er nær null, er det trolig betydelig større risiko ved å stramme til litt for tidlig enn å stramme til litt for sent, sa han.
Mer i dag.
På vei mot rekord: Nybilsalget skyter fart i USA. November kan bli den beste måneden på over et tiår, med nærmere 1,3 millioner solgte kjøretøy. På årsbasis flørter bilforhandlerne nå med tallet 17 millioner solgte, ifølge TrueCar. Fasit kommer i dag.
Og helt til slutt: Stor stas på Times Square i natt norsk tid: Norgesvennen Bruce Springsteen erstattet en sykmeldt Bono da U2 overrasket med gratiskonsert under markeringen av årets Aids-dag. Hvem som synger best av 65- og 54-åringen? Spørsmålet er snarere hvem som viser mest mage (svaret kommer etter cirka 47 minutter).
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.