Republikanske velgere viser ingen tegn til å gå lei av den høyrøstede eiendomsmogulen som har dominert scenen siden han dukket opp med grove anklager mot mexicanske innvandrere og trakassering av sine rivaler.
Ifølge den siste meningsmålingen til Reuters/Ipsos har Trump nesten 32 prosents støtte blant republikanske velgere, noe som er en oppgang på 8 prosentpoeng siden forrige uke.
Trump har nesten dobbelt så høy oppslutning som sin nærmeste konkurrent, tidligere Florida-guvernør Jeb Bush, som har 16 prosent. På tredjeplass kommer kirurgen Ben Carson med 8 prosent.
Selv når Trump blir satt opp mot sine rivaler, leder han klart med 44 prosent mot Bushs 29 prosent og Carsons 25 prosent.
Folkemøte i Sørstatene
Fredag gjentok han sine anklager mot det statlige immigrasjonssystemet, spesielt grunnlovsbestemmelsen om at alle som er født i USA, har amerikansk statsborgerskap, på et folkemøte i Alabama, og han lovte igjen å bygge en mur mot Mexico.
Til vill jubel fra rundt 20.000 tilhengere på et fotballstadion lovte han at han skal bli den største arbeidsplass-presidenten som Gud noensinne har skapt.
Men alle hans republikanske rivaler er stadig mer fortvilet over hvordan Trump har greid å avspore hele den republikanske valgkampen og kapret det aller meste av medieoppmerksomheten med sin uvanlig kompromissløse retorikk.
DNs valgportal: SE HVEM DU ER MEST ENIG MED
I villrede
De er helt i villrede om hvordan de skal stanse ham, og det virker som hvert motangrep på ham bare fører til at oppslutningen om ham øker.
– Ingen har funnet ut hvordan de skal takle Trump. Alle undervurderte ham fra første dag. Men som en som har kjent ham og kjent hans far, kan jeg forsikre dere om at det var en feil, sier New Jerseys tidligere republikanske guvernør Tom Keane.
Jeb Bush ser omsider ut til å ha forstått at han må gå til motangrep i stedet for bare å ta imot fornærmelsene. Onsdag trakk han fram at Trump var demokrat før han ble republikaner, og at han tidligere har støttet fri abort og et offentlig helsesystem.
Andre kandidater har også forsøkt, uten å lykkes. Senator Rand Paul angrep ham i TV-debatten i august, men siden det har han bare falt på meningsmålingene.
Går løs på demokratene
Og nå som han er ferdig med å henge ut alle sine rivaler, har han begynt å gå løs på demokratenes kandidater. Hans siste mål var Martin O'Malley, som han kalte en «avskyelig, liten, svak, patetisk baby».
Mens han fortsetter å øke oppslutningen, fortsetter eksperter og analytikere å spå at han bare er en forbigående dille og at han snart sprekker.
– Det er som en science fiction-film. Jo mer du skyter på ham, desto større blir han. Her har vi noen som er helt annerledes enn alt annet i moderne politikk, sier Newt Gingrich, som for fire år siden også ledet i begynnelsen av valgkampen.
Andre kandidater som Ted Cruz og Chris Christie sitter musestille i båten og sier ingenting av frykt for å få en politisk barbar på nakken.
Les også:
Sjeføkonom advarer: - Dette er en finanskrise
- Gode ledere bryr seg ikke om pengene
- Det er dette som er så skremmende (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.