USAs nasjonalgjeld har for første gang passert 14 billioner dollar, går det fram av nettsiden til det amerikanske finansdepartementet.
Dette skjedde fredag, melder CBS News. 14 billioner dollar tilsvarer 14.000 milliarder dollar eller omtrent 82.226 milliarder kroner.
For bare sju måneder siden passerte den amerikanske nasjonalgjelda 13 billioner dollar, mens den var på rundt 10,5 billioner dollar da president Barack Obama overtok i januar 2009.
På grensen
USAs nasjonalgjeld nærmer seg dermed faretruende det taket Kongressen har vedtatt, som er på 14,294 billioner dollar.
President Obama undertegnet i februar 2010 loven som satte et tak på nasjonalgjelden, og de føderale myndighetene i Washington må nå slutte å låne mer penger om ikke Kongressen hever dette taket.
Enkelte republikanere i Kongressen har gjort det klart at de vil stemme imot eventuelle forslag om å åpne for enda høyere nasjonalgjeld, så sant de ikke samtidig ledsages av en plan for betydelige utgiftskutt.
Utgiftene til Obamas helsereform vil i så fall stå lagelig til for hogg, da dette er en reform republikanerne i utgangspunktet er motstandere av.
Les også:
Budsjettbråk kan gi kollaps i USA
<b>&laquo;California i realiteten konkurs&raquo;</b>
<b>Lettere stemning i Fed</b>
<b>Økt frykt for gjeldskrise i USA</b>
<b>Dr. Doom spår amerikansk kollaps</b>
<b>Tror verden ender i krig og total finanskollaps</b>
<b>- Hvem skal dekke opp for myndighetene?</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.