Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen havner begge på 38. plass i den årlige Financial Times-rangeringen over de beste handelshøyskolene i Europa.
BI rykker opp seks plasser siden fjoråret, og rangeres nå som nummer tre i Norden sammen med NHH.
NHH går frem åtte plasser siden ifjor.
– Det er fint å dele denne plasseringen med våre venner i Bergen. Utdanningsinstitusjoner i Norge konkurrerer ikke bare mot andre utdanningsinstitusjoner, men mot andre land. Det at både NHH og BI klatrer på listen, gjør Norge mer attraktivt som utdanningsnasjon, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, i en pressemelding.
81 handelshøyskoler har fått plass i årets rangering.
Det er London Business School som topper listen, etterfulgt av HEC Paris og IE Business School i Spania (se liste under).
– Gjør oss attraktive
– Vi er godt fornøyd med denne plasseringen i en tid der konkurransen blir stadig hardere, sier NHH-rektor Frøystein Gjesdal i en pressemelding.
Ifjor gikk BI fordi NHH på rangeringen. Iår er de like gode.
Rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI forteller hvorfor rangeringen er viktig.
– Resultatene er viktig fordi de er med å avgjøre vår evne til å tiltrekke oss de beste fagressursene og de beste studentene, noe som igjen gjør at vi er attraktive som samarbeidspartner for næringsliv og andre utdanningsinstitusjoner, sier Henjesand.
Derfor klatrer de
Financial Times utfører årlig fem delrangeringer av ulike former for studietilbud ved europeiske handelshøyskoler.
På slutten av året settes disse sammen til en hovedrangering - European Business Schools.
Hovedgrunnen til listeklatringen er ifølge NHH at skolen har vært med på fire av disse delrangeringene, mot tre i fjor.
– Vi har jobbet målrettet for å komme med på denne fjerde rangeringen, og vi er tilfredse med at dette arbeidet har gitt resultater. FT-rangeringen har betydning fordi den gir oss internasjonal synlighet, selv om vi ikke ser denne rangeringen som det beste målet på undervisningskvalitet, sier Gjesdal.
BI er, på sin side, rangert i tre av totalt fire kategorier i årets rangering. Dette inkluderer Executive MBA, Masters in Management (siviløkonomi) og Executive education.
Businesskolene er rangert ut fra ulike kriterier, som blant annet inkluderer studentenes gjennomsnittslønn og karriereutvikling etter tre år, internasjonalisering av programmene, fagstaben og studentene, og kundetilfredshet.
Disse topper årets rangering
Kilde: Financial Times European Business Schools 2014.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.