Euro holder seg onsdag morgen riktignok godt på oversiden av den 12-årige bunnoteringen mot dollar fra midten av mars.

Den europeiske sentralbanken (ECB) studerer tiltak som kan gi kontroll over finansieringen av Hellas' låneinstitusjoner, skriver Bloomberg News.

Folk med kjennskap til situasjonen sier at ESBs administrasjon foreslår innføring av økte begrensninger på banker, når de låner i den greske sentralbanken.

Tiltak for å begrense ECBs ELA (emergency liquidity assistance) til greske banker er ikke formelt diskutert med sentralbankens råd. Likevel vil de ifølge kildene kunne bli tatt i betraktning hvis Hellas ikke lykkes i å overbevise finansministrene i eurosonen om at landet vil makte å reformere sin økonomi og sikre støttemidlene.

- Den nylige mangelen på dollar-overbevisning, et vedvarende løft i europeiske nøkkeltall, og risikoen for at Hellas går overende, bidrar alle til den raskt svingende euro/dollar-kursen, sier Matt Dess, valutastrateg i Credit Suisse i New York, til nyhetstjenesten.

Kina-skuffelse

Nordea Markets skriver i sin morgenrapport at onsdag blir nok en dag uten de helt store begivenhetene. Det mest spennende skjer natt til torsdag, med HSBC's industri-PMI for Kina.

- Marstallene skuffet ved å falle til 49,6, under 'nullpunktet' 50, noe som tilsier at industriproduksjonen stagnerer. Det ventes ingen oppgang i nattens indeks. Det betyr at de fleste regner med at svekkelsen i industriproduksjonen hittil i år ikke skyldes feiringen av det kinesiske nyåret, men representerer en reel svekkelse, heter det i rapporten.

Ser etter kommentarer

Både renter og oppkjøpsprogrammet ble holdt uendret på henholdsvis 0,5 prosent og 375 milliarder pund, på Bank of Englands rentemøte for drøye to uker siden.

Onsdag kommer møtereferatet, som av de fleste analytikere ventes å vise at beslutningen var enstemmig.

Danske Bank Markets vil se etter kommentarer om pundet, ettersom referatet fra marsmøtet viste at sentralbanken er blitt mer bekymret for appresieringen av pundet de seneste månedene.

I denne sammenheng gjør Danske Bank oppmerksom på at dens anslag for første engelske renteheving er utsatt fra august til november i år.

Banken fremholder at både Norge og Sverige onsdag legger ut lån i 10-årssegmentet. De norske papirene oppfattes som interessante, som følge av spreaden mot tyske statsobligasjoner på om lag 130 basispunkter, og fra et valutakursperspektiv.

3-måneders Euribor-rente snudde tirsdag til negativ. Danske Bank venter at det vil forholde seg slik i lengre tid, som følge av oppgang i overskuddslividiteten, samtidig som de «mekaniske» driverne bak denne rentefixingen tyder på at døren til negativ rente nå er åpnet.

Kronen er onsdag morgen svekket med om lag én øre mot euro, til 8,4524, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs tirsdag. Mot dollar er kronen styrket med vel én øre i samme tidsrom, til 7,8657.

Euro er i morgentimene litt styrket mot dollar til 1,0746 dollar, etter å ha sluttet på 1,0735 dollar i New York tirsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet tirsdag på 1,421 prosent, mot 1,411 prosent mandag.

Les også:
Flyverne mener Kjos bryter loven
Asia i dag: Kinesisk aksjemarked syder – frykter «eksplosjon»
– Plutselig er Jens Stoltenberg blitt gromgutten til Siv og Erna (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.