De amerikanske indeksene åpnet alle i positivt terreng torsdag. Men den etterlengtede oppgangen etter gårsdagens massakre skulle ikke vare lenge før tungsinnet tok overhånd igjen.
Les gårsdagens børskommentar: Tre års oppgang utslettet
Dow Jones steg fra start 1,4 prosent, Nasdaq var opp rundt to prosent, mens S&P 500 la på seg 1,8 prosent.
Oppgangen kom etter at enda en offentlig krisepakke ble varslet torsdag morgen - der dosen med lykkepiller var mangedoblet.
Bank of Canada, Bank of England, Den europeiske sentralbanken ECB, den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, Bank of Japan og den sveitsiske nasjonalbanken har gjennomført en stor aksjon for å forbedre dollarlikviditeten i kredittmarkedet. Nye 180 milliarder dollar pumpes nå inn.
Tiltakene skal sammen med tidligere tiltak denne uken etter planen forbedre dollarlikviditeten i verdens finansmarkeder Innledningsvis så det ut til at sentralbankenes innsats tok bort noe av frykten i markedet.
Nye desperate tiltak
Men markedet falt i rødt igjen, og det så ut til å gå mot nok en dypt skuffende dag på Wall Street. Men så tikket det inn en melding fra Storbritannia som gav et nytt oppsving. Britene forbyr såkalt short-salg, der de som kjøper satser på at aksjen skal falle videre. Nå venter mange et lignende forbud i USA.
- Dette vil stabilisere markedet på kort sikt, fordi short-salg bidrar til å forverre en nedgang, sier Joseph Saluzzi, i Themis Trading til CNN Money.
Les saken: Storbritannia forbyr "børs-pessimisme"
Børsen snudde opp på nyheten, og stabiliserte seg så på en moderat pluss. Men godt inn i den siste timen med handel begynte ting virkelig å ta av på Wall Street.
Ifølge rapportene fra New York Stock Exchange var det nok en gang temmelig løse rykter som fikk fyr på børsen. CNN Money skriver at myndighetene skal arbeide med en "permanent løsning for å absorbere råtten gjeld".
I tillegg skal nyheten om at Kina vil kutte ut skatt på aksjekjøp ha bidratt til å løfte børsen, skriver CNN Money.
Fra banktrøbbel til bankrally
De to gjenværende store investeringsbankene på Wall Street, Morgan Stanley og Goldman Sachs, var blant finansaksjene som falt fra start torsdag.
Morgan Stanley har i dag bekreftet at den er i samtaler om en fusjon med den amerikanske banken Wachovia. En halvtime inn i handlene i New York kom det imidlertid melding om at Morgan Stanley fortsatt ønsker å forbli uavhengig, men at banken likevel snakker med Wachovia.
Les mer: - Frykt og rykter og Storbanker i fusjonssamtaler
Andre meldinger går ut på at den falmende amerikanske stoltheten kan havne på kinesiske hender: Morgan Stanley kan selges til Kina
Wachovia, som er lansert som mulig oppkjøpskandidat av Morgan Stanley, startet dagen opp rundt ti prosent, men sluttet opp hele 59 prosent.
Morgan Stanley på sin side, gikk mot et fall på over tjue prosent - etter at de falt tilsvarende i går. Men da markedet bråsnudde mot slutten av dagen hengte Morgan seg på og endte i 3,6 prosent pluss.
Goldman åpnet som Morgan ned litt over 4 prosent, men måtte tåle en minus på 5,6 prosent ved børsslutt.
Forsikringsgiganten AIG, som nå er overtatt av sentralbanken i USA, steg 31 prosent. Men det spørs om det vil hindre den gamle storheten fra å bli kastet ut av Dow Jones.
Flere ledige
Ferske tall viser at det er flere førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) enn ventet.
Antall førstegangssøkere økte med 10.000 personer i forrige uke, og endte dermed på et nivå som var 15.000 høyere enn ventet. Torsdagens arbeidsledighetstall viste også flere ledige totalt sett enn ventet.
Les: Flere ledige i USA
Gårsdagens USA-kommentar: Tre års oppgang utslettet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.