– Vi fikk melding om gisselaksjonen ved sekstiden onsdag morgen, og flyet snudde umiddelbart, forteller Thorvaldsen til Aust-Agder Blad. Selv om han understreker at situasjonen var helt udramatisk for ham, sier han at han er preget av det som har skjedd.

– Det er klart. Og man gjør seg noen tanker om det er fornuftig å dra ut på jobber i områder hvor det er mye uro.

Risør-mannen forklarer at han var på vei til tørrgassanlegget In Salah, hvor han skulle evaluere et prosjekt. Det var Thorvaldsens første oppdrag på det algeriske anlegget.

In Salah ligger langt unna In Aménas, der 12 Statoil-ansatte – blant dem ni nordmenn – holdes som gisler.

Til gjengjeld ligger anlegget nærmere nabolandet Mali. Gisselaksjonen ser ut til å være en hevnaksjon etter at franske styrker gikk inn i Mali.

– Selv om jeg skulle arbeide på et helt annet felt, ble turen avbrutt først og fremst fordi man ville ha flyet til rådighet for en eventuell evakuering av ansatte ved In Aménas-anlegget, forteller Thorvaldsen.

Les også:
"Den enøyde" kan stå bak

Oljens brutale risiko
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.