Mandag kunne Orkla og Hydro annonsere at Sapa slås sammen med Hydros aluminiumsvirksomhet innen tilpassede produkter.

Les også: Fra "lite realistisk" til "definitivt riktig" på ett år

På gårsdagens pressekonferanse ble det påpekt at de årlige kostnadssynergiene ville kunne utgjøre én milliard kroner årlig, og at enkelte anlegg ville kunne bli lagt ned mens andre forsterket.

På Orklas telefonkonferanse mandag ettermiddag uttalte konsernsjef Åge Korsvold i Orkla at det sammenslåtte selskapet vil måtte investere 1,6 milliarder kroner for å ta ut de ventede synergiene.

Korsvold opplyste videre at både synergiene og investeringene er å regne som kontanttall.

Ettersom Orkla legger mer inn i selskapet enn Hydro, vil Orkla motta 1,8 milliarder i betaling fra det felleseide selskapet. Det tilsvarer at Hydro skulle betalt Orkla 900 millioner kroner.

Les også: Hagens store salgsfinte

På spørsmål om de 1,6 milliarder kronene i investeringer og 1,8 milliarder kroner som skal betales til Orkla etter at selskapet er i virksomhet kommer til å bli gjeld i det nye selskapet, svarer Korsvold:

- Ja, det er korrekt. Det er planen (..) Hvis du har underliggende ebitda (resultat før skatt, renter og av- og nedskrivninger, journ.anm) på rundt to milliarder kroner vil gjeldskapasiteten bli fire milliarder kroner, sa han.

Korsvold opplyste på gårsdagens pressekonferanse at Orkla legger inn aluminiumsvirksomheten gjeldfritt i det nye selskapet. Overfor DN.no avviste han også eventuelle kapitalbehov.

company:ork

Orkla og Hydro har ifølge toppsjefen blitt enige om at det nye selskapet skal ha en finansprofil hvor gjelden ikke skal overstige to ganger ebitda.

- Vi mener, gitt industriens natur, at vi bør opprettholde en ganske konservativ finansiell profil, i hvert fall til vi ser noen endringer i de makroøkonomiske forholdene, sa Korsvold.

Les også:
<b>Se hvor store de blir</b>

<b>Orkla vil selge Sapa-restene </b>

<b>Fra samfunnsfiende til bløtkake med Giske: - Vi har et godt forhold</b>


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.