Og det til tross for at det er utbredt tro på at Hellas får redningspakke nummer to, skriver CNBC.com. Spørsmålet er om den stadig tilbakevendende optimismen for en løsning på den vedvarende eurokrisen har ført til for mange dager med oppgang i markedet.

- Markedet fortsetter å jobbe seg høyere. Vi nærmer oss nivået for 29. april-oppturen. Nå er det en hel haug med folk som varsler korreksjon, eller i alle fall en pause for å fordøye oppturen, og jeg er en av dem, sier Sam Stovall, sjefstrateg I S&P Capital IQ til nettstedet.

Indeksen S&P 500 steg 1,4 prosent denne uken, og er med det opp 24 prosent fra det laveste punktet i år, i oktober. Dow Jones steg 1,2 prosent denne uken, og er på sitt høyeste siden mai i 2008.

- For rask opptur
Med historiske tall viser Stovall at når aksjemarkedene tar av etter en liten korreksjon, slik som den som endte i oktober, så stiger kursene ofte 23 prosent i løpet av seks måneder. Nå mener han at oppturen ligger foran skjema ettersom man har fått et tilsvarende hopp på bare fire og en halv måned.

Hvis Hellas får positive svar fra eurosonens finansministre mandag, kan kursene stige enda litt, mener Stovalll, men han forventer en korreksjon nå snart og så en mer alvorlig korreksjon i andre eller tredje kvartal.

Når det avgjørende Hellas-møtet holdes mandag, er amerikanske børser stengt på grunn av feiringen av President’s day.

- Virker overpriset
Ettersom en løsning har nærmet seg har aksjekursene steget jevnt.

Les mer: Dow Jones klatrer mot 13.000

- Det er tøft å ikke ta en forsiktig holdning nå. De ser overpriset ut. Jeg er forsiktig, sier Art Cashin, direktør i UBS.

Han er usikker på resultatet av avtalen Hellas får, og mener den europeiske sentralbanken er vel så mye ut etter å sikre seg bedre posisjon i forhold til de private investorene, som å redde Hellas.

Også Citigroups sjefstrateg Tobias Levkovich mener man nærmer seg en topp i det amerikanske markedet nå.

Han har likevel en tro på at markedet skal videre opp mot slutten av året, og har estimat for S&P på 1425 poeng i desember.

- Et spill
Andre mener det hele er et gedigent psykologisk diplomatisk spill, og at det kommer til å løse seg når tiden er ute.

- Alle presser på, men jeg mistenker at de (Hellas og eurosonen) jobber for å unngå en kollaps, og at de kommer til enighet. Hellas vet hva som må til og Europa kommer til å stille opp med midler, sier Mark Luschini, sjefstrateg for investering i Janney Montgomery Scott til Marketwatch.com.

Det går mot slutten av resultatsesongen i USA med stort sett butikk-kjeder igjen, og det er får amerikanske tall som blir offentliggjort i uken som kommer.

Les også:
Hellas satser på nedskriving 8. mars

- Hellas går konkurs til sommeren

Bekymret for farlige splittelser mellom EU-land

- Vi nærmer oss en konkurs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.