Det kan bli mangel på sjefer i Sverige. Den nye generasjonen som nå inntar svensk arbeidsliv, har ingen lyst til å betale for en karriere med å jobbe 70 timer i uken, skriver Svenska Dagbladet.

Lederne i svensk næringsliv og offentlig sektor har i dag en gjennomsnittsalder på 55 år. Fram til 2024 vil en kvart million ledere bli pensjonister, og det kan bli vanskelig å finne deres etterfølgere, het det på den konservative Stockholm-avisens nettsider søndag.

Organisasjonen Ledarna påpeker at generasjonen som skal ta over verken liker tanken på 70 timers arbeidsuke, på å jobbe i et hierarki eller på å sette jobb framfor familie.

– Dette er noe alle vet, men ingen reagerer, sier den erfarne hodejegeren Bengt Lejsved.

– Situasjonen er enda verre i Tyskland, Frankrike og Italia, og i USA viser beregninger at halvparten av alle nåværende sjefer vil ha pensjonert seg allerede i 2012. En enorm mengde kunnskaper og erf#229 er på vei ut av arbeidsmarkedet, sier Lejsved til Svenska Dagbladet.

Internasjonale undersøkelser viser at unge mennesker i dag setter troskap mot egne idealer og målsettinger høyere enn lojalitet mot arbeidsgiveren. Ungdommer som har vokst opp med foreldre der den ene eller begge er sjefer, er blant de aller minst karrieresultne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.