- Vi ønsker å få med oss så mange Statoil-ansatte over til oss som mulig, sier administrerende direktør Anna-Carin Grandin i Coor Service Management, som er valgt av Statoil som leverandør av eiendomsdrift for Statoil.
Statoil varslet tirsdag morgen at 209 årsverk i selskapet vil bli berørt når en rekke tjenester skal outsources til eksterne leverandører. Foruten Coor fikk Capgemini en it-avtale og Accenture en avtale for økonomi- og finanstjenester.
LES MER: <b>Statoil bekrefter: Flagger ut 209 stillinger</b>
Trenger hjelp
- De i Statoil som jobber med disse områdene i dag har en veldig viktig kompetanse som vi ønsker av hele vårt hjerte. De vil være til store hjelp for oss, og vi har et stort ønske og behov for å få over så mange som mulig til å jobbe for oss, sier Anna-Carin Grandin i Coor.
Hun sier at hun gjerne overtar «et hundretalls» ansatte fra Statoil.
Outsourscingen ble tirsdag møtt av <b>Fagforeningene protesterte: - Vi er skuffet over beslutningen</b> fra fagforeningene i Statoil. Grandin sier hun har forståelse for de tillitsvalgtes reaksjoner.
- Jeg har respekt for at det er blandede følelser blant de ansatte i Statoil i dag. De ser at de kan få en ny arbeidsgiver som for dem sikkert er ganske ukjent. Men vi er sikre på at vi vil klare å gjennomføre dette på en bra måte. Vi har vært med på slike prosesser før, og har erf#229 med at vi finner frem til gode løsninger, sier Grandin.
- Kan dere tilby de Statoil-ansatte like gode betingelser som de har i dag?
- Dette er noe vi er blitt enige med Statoil om at vi ikke skal kommentere.
Kan ikke offshore kantinen
Fagforeningene i Statoil fryktet at outsourcingen ville føre til at mange arbeidsplasser kan forsvinne ut av Norge. Coor skal ifølge Anna-Carin Grandin levere tjenester i Statoils lokaler, som sikkerhetstjenester, kantinedrift og logistikkdrift.
- Vi har spesialisert oss på ”on site service”. En kantine kan man ikke drive fra utlandet, sier hun.
Statoil understreker selv at mange av de ansatte som blir berørt vil få tilbud om å fortsette hos selskapets nye leverandører.
- Nå gjennomfører vi møte med hver enkelt ansatt som er berørt. Vi er glade for at vi har et så godt tilbud å gi. Mer enn 80 prosent tilbys stillinger hos leverandørene. Det tolker vi som attraktivitet hos våre ansatte, og vi ser på det som et kompliment, sier Fredrik Norman, pressetalsmann i Statoil.
De som ikke blir tilbudt jobb får samme typen tilbud som er gitt i tidligere prosesser.
- Vi har en god tradisjon i Statoil for å ta vare på ansatte, sier han.
Statoil har i dag 2000 ansatte innen it-, økonomi og eiendomsforvaltning. Det er dermed langt fra alle stillingene som blir outsourcet i denne omgang.
HR på anbud
I tillegg har Statoil sendt anbud på HR-tjenester.
- Vi vil se om det er hensiktsmessig eller ikke med outsourcing av HR. Avgjørelse blir tatt i løpet av andre kvartal.
- Hva med de 1800 som er igjen på it, eiendomsforvaltning og økonomi?
- Vi ser hele tiden på hvordan vi kan drive mest mulig effektivt. Det er ikke noe vi har startet nå eller avsluttet nå, men noe som vil pågå kontinuerlig i hele vår virksomhet. Men vi har ingen konkrete planer ut over dette nå, sier Norman.
LES OGSÅ:
<b>Statoil bekrefter: Flagger ut 209 stillinger</b>
<b>Lund er overrasket over oppkjøpsplaner</b>
<b>Overtar Statoils eiendomsforvaltning</b>
<b>Fagforeningene protesterte: - Vi er skuffet over beslutningen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.