Dette skriver selskapet i en børsmelding.

Kristiansand-baserte Rasmussengruppen AS eier idag 51 prosent av aksjene i eiendomskonsernet, som totalt har investert 5,1 milliarder kroner i 32 næringseiendommer i Oslo.

IFNs aksjer er verdsatt til 716 millioner kroner på Oslo Børs.

Torstein Tvenge eier 26 prosent av aksjene i IFN, men skriver i en tekstmelding til dn.no at han ikke kjenner til Rasmussengruppens regnestykke.

Gjør opp med Alfred Berg
Industrifinans Næringseiendom har i forbindelse med budet fra Rasmussengruppen fremforhandlet en førtidig avvikling av sine forvaltningsavtaler med Alfred Berg Industrifinans Direkte Investeringer (ABIF) mot en engangskompensasjon på 19,7 millioner kroner.

Den opprinnelige avtalen løp uten oppsigelse til 31. desember 2007 og kunne deretter sies opp av partene med 12 måneders varsel. Årlig honorar til ABIF var opprinnelig rundt 9,5 millioner kroner, fratrukket kostnader til underleverandør, herunder forvaltningshonorar til Avantor Drift AS.

ABIF stiller seg til disposisjon for IFN frem til 30. juni neste år. IFN overtar alle forpliktelser for honorering til Avantor Drift AS.

Rasmussengruppen prøvde på nyåret å kjøpe de utestående aksjene i IFN for ni kroner per aksje.

Det siste året har Rasmussengruppen kjøpt seg stort opp i Avantor, og tok i vår selskapet av børs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.