Det hvite hus ber Kongressen vedta å øke den maksimale gjeldsbelastningen staten kan påta seg.

– Administrasjonen støtter sterkt at det vedtas en økning i det offentlige gjeldstaket, heter det i en uttalelse.

Kredittverdighet på spill
Obama-administrasjonen står foran en vanskelig avstemning i Kongressen for å få økt dette maksbeløpet. Uten en nytt lovvedtak vil finansdepartementet ikke ha fullmakt til å låne mer enn de 12,4 billioner dollar Kongressen godkjente i desember.

– En slik økning er svært viktig for å sørge for at finansiering av føderale operasjoner kan fortsette uten avbrudd, og at det ikke settes spørsmålstegn ved USAs kredittverdighet, heter det videre fra Det hvite hus.

Rekordunderskudd
Demokratene ventes å øke maksbeløpet til over 13 billioner dollar for å unngå å måtte ta saken opp igjen før delvalget til Kongressen i november.

Saken kommer trolig til å skape ny oppmerksomhet rundt Obama-administrasjonenes rekordhøye underskudd på 1,4 billioner dollar på det amerikanske statsbudsjettet for skatteåret 2009.

Den statlige gjelden i USA er mer enn doblet siden 2001 på grunn av krigene i Irak og Afghanistan, skattekutt og finanskrisen.

Les også: -Krise hvis ikke gjelden reduseres


- Det er verre enn vi tror

<b>2010: Sjokk-spådommene </b>

Tror verden ender i krig og total finanskollaps


<b>- Ingen tiltro til dollaren </b>

<b>Disse landene er nærmest stupet </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.