Med dagens nedgang på Wall Street, har det amerikanske aksjemarkedet lagt bak seg det dårligste kvartalet siden desember 2008, ifølge marketwatch.com. Nedgangen er på 10 prosent for Dow Jones og hele 12 prosent for Nasdaq og S&P 500.
Indeksene har nå nådd tekniske støttenivåer som ifølge enkelte teorier skal utløse ytterligere fall. Dersom børsen, som den gjorde i dag, faller under det laveste nivået i korreksjonen, er videre fall sannsynlig.
I går unngikk børsen å havne i en slik situasjon, tross nedgang: Wall Street gjennom gulvet
Lå lenge stabilt
Dagen begynte ikke så verst på Wall Street, tross dårlige arbeidsmarkedstall. Men den siste timen falt indeksene bratt.
Det brede amerikanske aksjemarkedet åpner omtrent der de sluttet i går, med industriindeksen Dow Jones noe ned fra start. Men etter den første halvtimen med ordinær handel var alle de tre toneangivende indeksene i pluss.
Markedene måtte i dag ta inn over seg den skuffende ADP-rapporten, som viste en sysselsettingsvekst på bare 13.000 i juni, mot ventet 60.000.
Les saken: Jobbsjokk i USA
Etter å ha fordøyet det trøstesløse utbyttet for andre kvartal, ser nå markedet frem mot fredagens arbeidsmarkedstall for de offisielle sysselsettingstallene.
"De svakere ADP-tallene enn ventet introduserer moderat nedsiderisiko for estimatene om en sysselsettingsvekst i privat sektor på 110.000", skriver sjeføkonom Alan Levenson i T.Rowe Price Associates, ifølge Marketwatch. Selv tror han på en oppgang på 90.000.
De dårlige tallene satte en støkk også i Oslo Børs.
Bank-lettelse
Den andre veien fikk markedet noe støtte fra Den europeiske sentralbankens tremånedersauksjon på 132 milliarder euro tidligere onsdag, som dekker noe av refinansieringsbehovet i forbindelse med at det ettårige programmet på 442 milliarder euro utløper torsdag.
Wall Street Journal påpeker at den lavere enn ventede etterspørselen etter lånene, til en prosent, som ble tildelt 171 banker, fjerner noe av frykten for at europeiske banker er avhengige av ESB-finansiering.
God innkjøpsinndeks
Markedet ble tidligere i dag positivt påvirket av Chicago PMI-rapporten (innkjøpsindeksen), som ble offentliggjort et kvarter etter åpning.
Chicago Purchasing Management Index steg til 59,1 i juni fra 59,7 måneden før. På forhånd var det ventet en indeks på 59,0 ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.
Aktørene følger også utviklingen av orkanen Alex, som ventes å styrke seg til en kategori-2 orkan på Saffir/Simpson-skalaen før den går over land i Texas og Mexico.
Les også om det pessimistiske markedssynet til investoren Jan Haudemann-Andersen : - Jeg er svært skeptisk til konjunkturoppgangen
Indekser onsdag på Wall Street: