Elever ved privatskolen Westerdals betalte for høye skolepenger i perioden 2002 til 2012.
Etter at saken ble kjent i DN i mars engasjerte 1300 tidligere elever advokat og fremmet krav på over 110 millioner kroner.
Nylig kom Westerdals med et forlikstilbud på totalt 50 millioner kroner. Det innebærer at de fleste elevene som betalte for en treårig utdannelse får tilbake mellom 40 og 60.000 kroner.
Westerdals tilbyr 50 mill. til tidligere elever
Skolen har satt frist til midnatt torsdag til å godta tilbudet.
700 tidligere elever har foreløpig takket ja, opplyser skolen til DN rundt lunsjtider torsdag - 12 timer før fristens utløp.
– Vi er tilfreds med at så mange ønsker å avslutte dette saken nå, noe vi tror er en fordel for alle involverte, skriver rektor Tine Widerøe ved Westerdals til DN.
Samtidig vil en gruppe tidligere elever gå videre med kravet mot skolen, og har varslet rettslige skritt. Torsdag formiddag talte denne gruppen mellom 400 og 500 elever, erfarer DN.
Flere tidligere elever har gjennom advokatene fremmet krav om tilbakebetaling av over 100.000 kroner.
– Vi beklager at det ser ut til å bli en rettssak, men vi er forberedt på det. Vår advokat mener at høyskolen vil stå godt i en rettslig prøving av kravene, skriver Widerøe.
Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange har tidligere uttalt at «Vi tror bestemt vi vil vinne frem med en rettssak».
Sprikende anbefalinger
De to advokatfirmaene som representerer tidligere elever har nylig kommet med sine anbefalinger til klientene sine:
- DLA Piper, som representerer rundt 400 tidligere elever, råder klientene til å takke ja til skolens tilbud.
Steenstrup Stordrange, som representerer rundt 900 tidligere elever, er mer tilbakeholdne. Det vil hverken fraråde eller råde klientene til å akseptere skolens tilbud.
Siktet av Økokrim
De høye skolepengene på Westerdals kom frem denne våren i kjølvannet av DNs dokumentar om privatskolen og i forbindelse med Kunnskapsdepartementets granskning.
Les DN-dokumentaren her: Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud (DN+)
I tillegg til erstatningen til tidligere elever krever staten tilbake tilsammen 56 millioner kroner som ble gitt i stats- og studiestøtte i forbindelse med tre linjer ved Westerdals som ble drevet uten godkjennelse. Departementet har anmeldt forholdene til Økokrim.
Tirsdag ble det kjent at Økokrim har siktet Westerdals for grovt bedrageri av 35 millioner kroner i statsstøtte.
Les også: Slik lurte Westerdals til seg støtte fra Lånekassen (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.