Petter Slaatrem Titland, leder Attac Norge, som har mobilisert mot Tisa-avtalen, har følgende kommentar til Wikileaks-lekkasjene om Tisa:
- Lekkasjen viser at vi ikke har overdrevet i vår kritikk. Regjeringen har hele tiden prøvd å bagatellisere avtalen. Nå vil de få vanskeligheter med å fortsette med det.
- For oss er det overraskende at lekkasjen av rammeverket viser at dette er et utkast. Rammeverket er under forhandling. Noen deler er avsluttet, andre ikke. Det er oppsiktsvekkende at man har begynt å forhandle på sektorer før man er ferdig med rammeverket. Det viser at TISA-prosessen går over stokk og stein. Ikke en gang byråkratene er sikre på rammeverket når de sitter og forhandler detaljer om sektorer, skriver Attac-lederen til DN.
Fulllstendig hemmelighold har hittil preget forhandlingene rundt Tisa-avtalen. Norske politikere fra Senterpartiet og SV som har bedt om innsyn, er blitt nedstemt i Stortinget. Innholdet i forhandlingene og i avtalen skulle etter planen bare bli kjent for et lite norsk mindretall som inkluderer utenriksminister Børge Brende og Europaminister Vidar Helgelsen.
Alle andre nordmenn skulle måtte vente i fem år før de fikk innsyn i forslagene som kritikerne mener vil kunne endre Norges mulighet til å drive egen politikk på en rekke områder. Dagens 51 Tisa-deltakere representerer cirka 70 prosent av verdens tjenestemarked, som er beregnet til 4.000 milliarder dollar.
Angår informasjonen i de nye lekkede dokumentene din virksomhet? Tips osman.kibar@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.