– Den beste GT-en lager du faktisk hjemme, forteller bartender Jesper Høst.
I sin Gin tonic foretrekker han å bruke én del gin og fire deler tonic – da kommer ginens nyanser frem uten at munnen bedøves av brennevinet, uten at drinken blir for «spritete» og røff.
Fakta: Jesper Høst
Frilans barkonsulent. Har tolv års erfaring med drinkmiksing i cocktailbarer, nattklubber og restauranter, deriblant for Nr. 19 i Oslo.
I denne serien viser han hvordan perfekte drinker kan lages hjemme på kjøkkenbenken.
– En GT skal være iskald og leskende. Det får man til ved å bruke mye is og så store isbiter som mulig.
Store isbiter gir mindre kontakt mellom væske og is; isen smelter saktere og drinken holder seg kald lenger. Man bør dessuten være bevisst på valget av gin, finne en smak man liker og matche den med garnityret: En gin med grapefrukt- og koriandertoner kan pyntes med ferskskåret grapefrukt. Har ginen smak av agurk, kan dette også brukes som garnityr. I tillegg finnes det en rekke ulike tonics.
– Det er en internasjonal gin-boom for tiden, og mulighetene for å leke og oppdage er større enn noen gang, sier Høst.(Vilkår)
Gin tonic
- 1 del gin
- 4 deler tonic
- grapefrukt
- isbiter
Slik gjør du
- Fyll glasset med isbiter. Hell over 1 del gin og 4 deler tonic. Garner med grapefrukt.
- Bruker du vanlige isbiter, må glasset være fylt til randen.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.