– Fascinasjonen min for tweed begynte da jeg var liten. Som voksen prøvde jeg i mange år å finne den kraftige varianten min engelske familie brukte. Det viste seg vanskelig å få tak i her til lands, forteller Nick Johannessen (50).
– Men plutselig fant jeg ekte Harris-tweed, en av de mest tradisjonsrike formene for tweed, på Fretex, av alle steder! Siden har jeg akkumulert veldig mye tweed, mest fra utlandet.
Fakta: Nick Johannessen
Sivilingeniør og blogger
– Ikke kjøp noe bare fordi det er årets mote.
Sivilingeniøren og firebarnsfaren kaller seg Welldresseddad på blogg og Instagram, med over 12.000 følgere som elsker hans klassisk britiske stil på sistnevnte. Ved to anledninger har magasinet GQ latt Johannessen figurere på listen over nettets 15 stiligste menn.
– I 2017 ble jeg faktisk invitert over til Harris-øya på Hebridene av autoritetene der borte, for å se det hele. Ifølge Harris Tweed act of Parliament fra 1993 må stoffet veves av øyboere. 300 mennesker sitter og vever tykke ulltråder om til stofflengder for hånd, hjemme hos seg selv. Alt skal foregå etter boken, og de opplever stadige kontroller.
På besøk hos en vever fant han stoffet jakken på bildet er laget av.
– Hun hadde fått tak i skikkelig tykk, flott tråd og vevd opp 50 meter av den. Jeg kjøpte ti meter, dro til en skredder – den samme som skotske godseiere bruker – like ved Inverness i Skottland, og fikk sydd denne jakken.
Resten av dette antrekket består av olabukse fra Companion Denim, støvler fra Rolling Dub Trio, og en vest han har sydd om selv av stoffet fra et gammelt, militært knappetelt.
– Jeg har nok absolutt en viss tweed-fetisj. Men det isolerer jo så godt. Og så er det jo veldig tøft, synes jeg.
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.