Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
God kombo. Eieren av ginbaren Chair «ble slått av hvor utrolig godt agurken kompletterte ginen».

God kombo. Eieren av ginbaren Chair «ble slått av hvor utrolig godt agurken kompletterte ginen».

Slik lager du ginbarens signaturdrink

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

– Kombinasjonen av sitron og ingefær er fantastisk.

– Det som trigget hjernen min til å komponere Cucumber Fusion, var at jeg drakk en Gin Tonic med agurk for mange år siden, forteller Erkan Yelkenci, som driver den populære ginbaren Chair på Grünerløkka i Oslo.

– Jeg ble slått av hvor utrolig godt agurken kompletterte ginen.

De seneste årene har gin fått en voldsom renessanse, ikke minst i Spania. Også nordmenn er blitt mer oppmerksomme på brennevinet. Chair oppgir å ha solgt 55.000 av den klassiske drinken gin tonic.

Fakta: Chair

Thorvald Meyers gate 45, Oslo

chairoslo.no

– Da vi åpnet, hadde vi noen og tredve forskjellige ginsorter, sier Chairs barsjef Ingri Vorhaug.

– Nå har vi omtrent 120.

Her står florale ginsorter side om side med fruktige, syrlige, krydrede og så videre. Chair har trykket opp en egen forklarende ginmeny, og på selve barmenyen er gin hovedingrediens i 10 av 14 cocktails.

Populær. Siden Chair åpnet i 2014, har barsjef Ingri Vorhaug og kollegene hennes servert nesten 5500 glass med Cucumber Fusion.

Populær. Siden Chair åpnet i 2014, har barsjef Ingri Vorhaug og kollegene hennes servert nesten 5500 glass med Cucumber Fusion.

– Vi har nesten ikke noe annet, smiler Vorhaug og peker ut noen få flasker med vodka og bourbon blant alle ginmerkene.

Signaturdrinken Cucumber Fusion har vært med helt siden Chair åpnet ­våren 2014 – og er blitt laget rundt 5500 ­ganger siden åpningen.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

– Jeg ville lage en drink som var fresh og lett å like, med en litt spicy avslutning, sier Erkan Yelkenci.

– Min tyrkiske bakgrunn gjør at jeg er vant til å eksperimentere med forskjellige krydre og grønnsaker. For meg er ingefær en smak jeg har tatt med fra barndommen, og jeg visste at fusjonen av ingefær og gin ville fungere – derav navnet.

For mange ville det vært naturlig å benytte limejuice i denne drinken, men Yelkenci byttet den ut med sitron.

– Sitron blander seg bedre med gin enn lime, og kombinasjonen av sitron og ingefær er fantastisk og brukes dessuten som helsemiddel.

-
+

Cucumber Fusion

  • 4 clHendrick's eller annen floral gin
  • 4 clnypresset sitronjuice
  • 4 clingefærsirup
  • 1 håndfull agurkbiter
  • 1 skive ingefær

Ingefærsirup

  • 1 lvann
  • 200 gingefær
  • 400 gsukker

Slik gjør du

  • Støt agurkbitene og ingefærskiven i en shaker. Ha deretter i gin, ingefærsirup og sitronjuice og rist med noen isbiter.
  • Sil to ganger og ha i et glass uten stett, med is. Pynt med agurkskiver, et drag kvernet pepper og noen dråper angostura.

Ingefærsirup

  • Kutt opp ingefær. Hell vannet i en kjele og ha i ingefæren. Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
  • Slå av varmen, ha i sukker og rør til det har smeltet.
  • La væsken kjøle seg ned litt, sil deretter av ingefæren og hell sirupen over i en flaske.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.