Fri radikal
Dyanfit Hoji Free er toppturstøvelen for pudderglade frikjørere. Støvelen er bygget på samme måte som fjorårsmodellen Hoji Pro Tour, som med sin kombinasjon av komfort og stabilitet ble en vinner hos mange.
Også denne støvelen skal bytte fra fleksibel gåmodus til stiv kjøremodus ved hjelp av en enkelt bevegelse, men for å bedre kjøreegenskapene er Free-modellen laget stivere, smalere og med høyere innerstøvel. I tillegg kan den brukes i flere typer bindinger enn forgjengeren. Resultatet er ifølge produsenten en kjøreopplevelse som minner om skiopplevelsen i tradisjonelle og tyngre alpinstøvler.
Er du mer opptatt av utholdenhetstrening enn hvasse nedkjøringer, bør du kanskje se deg om etter en annen støvel. 1550 gram per fot er i tyngste laget hvis ambisjonen for nedkjøringen er begrenset. Gleden ved nedkjøringen må trumfe størrelsen på O2-opptaket hvis du skal bli fornøyd med denne støvelen.
Pris: 8999 kroner
Lagdelt
Ja, dette er faktisk en t-skjorte i dun. Et plagg du kan trekke over ulltrøyen på kalde dager eller bære alene når afterskien er på hell og solen går ned.
Trolig eier du ikke et plagg som gir mer varme per gram enn Eigerjogh Light fra Mammuts Eiger Extreme-kolleksjon. 30 av skjortens 100 gram skyldes høykvalitets gåsedun.
Når den i tillegg kan pakkes ned til størrelsen av et eple, er det rett og slett en joker av et varmeelement.
Pris: 2999 kroner
Livredder i miniatyr
Skredsøkeren Arva 5 veier bare 170 gram. Med målene 11 x 7 x 2 centimeter har franskmennene oppnådd ambisjonen om å lage sin minste skredsøker noensinne.
Som innstegsmodell skal søkeren også være enklest mulig å bruke. Blant annet har den innebygd u-sving-alarm. Det vil si at bjellen ringer om du i en søkeprosess beveger deg bort fra den skredtattes skredsøker.
Ny er også søkerens dynamiske håndtering av forstyrrende signaler. Mobiltelefoner, radiosamband og kraftledninger kan nemlig skape trøbbel i en søkeprosess. Med sin støyforstyrringsmodus skal denne søkeren si fra hvis den opplever forstyrrende signaler.
Pris: 3499 kroner
Skylapper
Vegg-i-vegg med Sogns bratteste fjellsider designer SGN sine frikjøringsrettede toppturski. Tunnelvisjon skal oppfylle bedriftens mantra om at kvaliteten på nedkjøringen alltid er det viktigste, og i år er skiens konstruksjon kortere, bredere og mykere. Det skal gjøre at den flyter bedre i dyp snø.
Resultatet er etter sigende en ski som er kjekk å føre på de gode pudderdagene, men litt mindre stabil i høy fart. Lengden er 193 cm og bredden under skistøvelen er 116 mm. Med en konstruksjon av glassfiber, poppel og bambus veier hver ski 2,1 kilo.
– Jeg vil ha en ski du kan sladde med og få litt surfefølelse på. En litt tyngre ski som demper ujevnheter og slag i terrenget, sier Asbjørn Eggebø Næss (40), som har vært med på å utvikle skien.
Grafikken viser den profilerte skikjørerens favorittfjell.
Pris: 8999 kroner
Miljøanorakk
The Shelter er en vind- og vanntett anorakk fra svenske Houdini. Jakken er designet for bevegelsesfrihet og skal holde deg tørr med et skallmateriale i tre lag. Selv om jakken har et minimum av detaljer er det funnet rom for en integrert mobillomme i kangaroo-lommen.
Minst 70 prosent av fibrene i The Shelter kommer fra resirkulerte materialer. Råmaterialene er hentet fra klær og panteflasker istedenfor fra ny olje. Ifølge Houdini forminsker bruken av gjenvunnet polyester plaggets CO2-avtrykk med nesten 1/3.
Svenskenes store ambisjon er full stopp i forbruk av råvarer fra naturen. Innen 2030 skal Houdinis produkter lages utelukkende av resirkulerte stoffer og biologisk nedbrytbare materialer.
Pris: 3999 kroner
Bursdagsbarn
Ti år er gått siden skimaker Endre Hals etablerte Prog som kommersielt skimerke. Mange tviler på om skimerket fremdeles eksisterer, men produksjonen pågår fortsatt. Nettsted eller standardiserte modeller finnes ikke, men ved hjelp av egne algoritmer brukes samtaler med kunden til å optimalisere geometri og konstruksjon i hvert skipar.
Skiene lages på samme fabrikk som skimerket EVI, men fordi Prog ikke forholder seg til standardiserte modeller kan produksjonen justeres i detalj. Dermed kan Prog være løsningen hvis du leter etter en lett toppturski med spesifikasjoner nær det som er fysisk mulig for din kropp.
Pris: 12.500 – 20.000 kroner
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.