På den utskjelte, men også høyt elskede instagramkontoen til Arkitekturoppgjøret i Norge, er det særlig én klage som går igjen; så grått og trist alt ting er! Kanskje er det ikke helt tilfeldig at over 50. 000 mennesker har samlet seg bak en nettaksjon mot det de synes er fiendtlige og monotone bygninger akkurat i år.
Etter at Norge stengte ned er vi alle blitt kjent med en ny, blass tilværelse – koronalivet, med sine stadige nedstenginger og forbud, er unektelig ganske fargeløs. En grå eksistens bestående av dager som glir inn i hverandre – videomøter, kohorter, gule og røde soner, Kolonial.no og «Yoga with Adrienne» på en skummatte i stuen. Det hele kjennes som en loop som for lengst skulle tatt slutt, men samtidig omtales som «den nye normalen».
Fargene kan vente.
Eller?
Fakta: «Naturens farger»
Netflix-serie i tre episoder om farger i naturen, presentert av den britiske programlederen David Attenborough.
Produsert av Netflix og BBC.
Flørt og forsvinn
– Livet er farger, sier den folkekjære programlederen sir David Attenborough.
Den snart 95 år gamle naturhistorikeren står i en frodig, britisk blomstereng, omgitt av lilla, gult og grønt.
– I den naturlige verdenen er farger en kilde til skjønnhet og undring. I dyreriket handler farger også om liv og død, forsetter han.
Den nye Netflix-serien «Naturens farger» er tre episoder med høyoppløselige bilder av noe av det mest fantastiske jorden har å by på fra savannen, regnskogen, havbunnen og fjellet – fugler i paringsdans, tigre på jakt og fjellrever som gjemmer seg i snøen.
Attenborough beskriver hvordan dyrene tar i bruk brennende rødt, havblått, skrikende gult og resten av fargespekteret for å skremme, flørte, forsvinne og forvirre.
Grunnlag for liv
Serien viser hvordan flamingoen får sin karakteristiske rosafarge gjennom kostholdet, hvordan snøskoharen bytter pels for å gjemme seg fra rovdyr når landskapet blir hvitt, hvordan paradisfuglen sjarmerer sin fremtidige make med en fremvisning av smaragdgrønne fjær.
«Naturens farger» er produsert av Netflix og BBC, og er blant annet blitt omtalt av NRK P3, som en «spektakulær oppgradering av lignende naturdokumentarer», og belønnet med en femmer på terningen.
Dersom de tre episodene kan sies å jobbe mot en kjerne, må det være dette: Farger er vakre, men også noe av grunnlaget for hele verdens eksistens. Det er et velkomment poeng midt i koronahverdag som utspiller seg i alle nyanser av grått.
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.