13.03.2024 Slik lager du fersk skrei med soyanøttesmør Og disse vinene er godt følge til havets atlet.
01.04.2022 Geir Huse Innlegg: Hvordan påvirkes fiskeriene av klimaendringene? Lysingen er en klimavinner blant fiskeartene, og verdifulle fiskeslag som skrei, sild og makrell kan også gjøre det bra fremover når havet blir varmere. Men en del andre fiskeslag vil slite.
01.03.2022 Meretes utvalgte: Den beste vinen til skrei Hvit burgunder til skrei er en strålende kombinasjon. Særlig når du får så mye vin for pengene.
28.01.2020 Historisk høye priser for torsk og laks Uvær gir rekordhøye priser for torsk og laks i januar. – Markedet betaler mye mer enn vi hadde trodd, sier råstoffsjef Ørjan Nergaard i Lerøy Seafood.
23.01.2020 Ny matspalte i D2 I Sjømatskolen med Øyvind Hjelle lærer du å bruke absolutt alt på fisken.
13.06.2019 Sissel Rogne Fiskeriene risikerer også å få en klimaregning Vi kan nå se konturene av et «vippepunkt»: en rask og irreversibel endring i klimaet i nord. Hva skjer med verdens største torskebestand da?
05.03.2019 Sprøtt gode skreipinner med søtpotetfries Sprøstekte skreipinner med søtpotetfries er nesten helt umulig å ikke like.
14.02.2019 Slik ser du om skreien er fersk Skreisesongen er i gang for fullt. Slik ser du at den er fersk. Og kan man se forskjell på skrei og annen torsk?
30.01.2019 Finn-Arne Egeness Torskefesten fortsetter for fiskeflåten Skreifisket står for døren. Norske fiskere kan vente seg rekordpriser, men fiskeindustrien får det tøffere.
24.01.2019 Espen Johnsen Bygger observatorium på havbunnen Dypt i havet rundt Lofoten og Vesterålen bygger vi et observatorium som vil gi uvurderlig info om det rike livet i havet.
07.09.2018 Leif Chr. Stige Skreien ikke utenfor fare ved utslipp Tap av 12 prosent av skreien er ikke «verst tenkelig» utfall ved oljeutslipp. 40 prosent kan gå tapt om – svært lite sannsynlig – en hel årsklasse stryker med.
08.02.2018 – Bruk nevene på leveren Rekordbra torskefiske ga ny fiskerekord for Norge i januar. Nå bretter fiskeelskere opp skjorteermene for å meske seg med skreimølje. Og kanskje et glass norsk rødvin.
14.02.2017 - Gjestene skal vente på fisken, ikke omvendt Når skreien er på sitt beste, gjelder det å gjøre stas på den, mener Bent Stiansen.