Funnet fremkommer i en britisk studie publisert i tidsskriftet Journal of the International Society of Sports Nutrition, og er omtalt av magasinet Runners World.
Forskere ved Universitetet i Kingston undersøkte nylig effekten av å spise mørk sjokolade, og konkluderte med at små mengder fremmer treningsprestasjonen på korte distanser som femkilometere.
Ni middels godt trente menn deltok i studien.
Disse ble delt i to grupper, hvorav den ene gruppen spiste 40 gram mørk sjokolade hver dag og den andre inntok 40 gram med hvit sjokolade daglig.
Alle gjennomgikk en makstest på sykkel ved studiens oppstart, og ble deretter testet på nytt etter to uker med «sjokoladedietten».
Etter dette ble sjokoladetypen byttet om:
deltakerne som hadde spist hvit sjokolade ble bedt om å innta 40 gram mørk sjokolade hver dag de neste to ukene og motsatt. Etter to uker ble alle testet nok en gang.
Forskerne så klare tendenser til at testpersonene som hadde inntatt mørk sjokolade de siste par ukene presterte bedre enn dem som spiste hvit sjokolade.
I tillegg til at oksygenopptaket ble 21 prosent bedre, kom denne gruppen seg en tidel lengre per mile - altså ti prosent lenger per 1,6 kilometer sammenlignet med før de begynte å spise litt mørk sjokolade hver dag.
Forskerne mener årsaken er at kakaobønner er rikt på stoffet epicatechin, som de tror kan ha lignende, positiv effekt på prestasjonen som rødbetejuice tidligere har vist seg å ha.
Les også: Studie: Trener du mye, drikker du mer
- Jeg kan med én gang se hvem som løper aktivt
– Skaff deg et hoppetau og begynn å hoppe!
Se DNtv:
Her er vårens sykkelnyheter:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.